пʼятниця, 18 січня 2013 19:01

"Нова справа проти Тимошенко - це агонія влади" - нардеп

"Нова справа проти Тимошенко - це агонія влади" - нардеп
Андрій Сенченко. Фото: ukr.obozrevatel.com

Влада намагається всіма можливими методами утримати Юлію Тимошенко за ґратами.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат від "Батьківщини" Андрій Сенченко, коментуючи те, що Генпрокуратура висунула Тимошенко звинувачення у справі щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році.

Парламентар переконаний, що чергова справа проти екс-прем'єра є свідченням агонії влади.

"Перспектива цієї справи, як і у всіх інших. Це висмоктане з пальця звинувачення, і грош їм ціна, - наголосив він. - Просто у нинішнього режиму влада висковзує з рук і вони розуміють, що настане той день, коли Тимошенко вийде на свободу і їм доведеться розплачуватися за все те беззаконня, злочини, які вони наробили".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УДАР хоче скликати позачергову сесію ВР через події в лікарні Тимошенко

Сенченко додав: "І те, що зараз відбувається, і в економічній сфері, і з точки зору прав людини, і переслідування інакодумців, політичних опонентів — це вже агонія".

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чому Генпрокуратура вирішили висунути звинувачення саме зараз, нардеп підкреслив:

"Вони розуміють, що не на їхню користь буде рішення Євросуду (по першій справі Тимошенко). І тому зараз, вони (влада) намагаються, по-перше, обкластися наступними якимись можливостями для утримання Тимошенко за ґратами. І по-друге, вони безуспішно намагаються якимось чином натиснути і на Європу, і на США, і взагалі на світову спільноту для того, щоби вони не підтримували Тимошенко. Але вже ціна цьому режиму, ціна їхнім звинуваченням і їхньому правосуддю зрозуміла".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пшонка висунув Тимошенко звинувачення у справі Щербаня - проситимуть довічне

Нардеп переконаний, що реакція Європи буде зовсім протилежною, бо там вже українську владу зневажають.

"У заходу вже давно бридлива реакції по відношенню до українського керівництва. І, на жаль, через це є до нас, громадян, не дуже поважне ставлення", - додав Сенченко.

Генеральна прокуратура України завершила розслідування кримінальної справи щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році, екс-прем'єру Юлії Тимошенко в п'ятницю "вручено підозру" в організації даного злочину.  Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що стаття, за якою Тимошенко пред'явлено обвинувачення, передбачає довічне ув'язнення. За його словами, у прокуратури є докази, що за вбивство Щербаня Тимошенко і Лазаренко заплатили $ 2,8 млн.

Зараз ви читаєте новину «"Нова справа проти Тимошенко - це агонія влади" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути