пʼятниця, 18 січня 2013 18:14

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Нардеп: "До світової історії катувань треба додати історію знущання над Тимошенко"

Нардеп: "До світової історії катувань треба додати історію знущання над Тимошенко"
Володимир Бондаренко: "Влада знущається над Тимошенко. Це фашистські методи". Фото: obozrevatel.com

Вимоги Юлії Тимошенко та її соратниць є цілком виправданими і стосуються суто її прав як людини.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від "Батьківщини" Володимир Бондаренко.

"Влада тупо і безсовісно знущається над колишнім прем'єр-міністром, провокуючи на якісь радикальні дії, як з її боку, так і з боку її соратників, - підкреслив нардеп. - Ми вважаємо, що питання, які порушує Юлія Володимирівна, абсолютно нормальні і в рамках прав людини — дати можливість хоча б на хвилину бути непідконтрольною ні електронним очам, ні очам тих, які сидять по всіх шпаринах. Для жінки це натуральна каторга".

Бондаренко підкреслив, що методи, які використовує влада проти Тимошенко, нагадують класичні взірці катувань над людьми у фашистських катівнях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко погано говорить, нічого не пам'ятає і навіть не змогла прочитати текст - Кожем'якін

Він додав: "Влада знущається над нею. Це фашистські методи. Раніше проти ув'язнених у фашистських катівнях, якщо треба було їх схилити до дачі якоїсь інформації, використовували спеціальні заходи — катування світлом, капаючою водою, холодом, не давали заснути. Це все відомо зі світової практики. Я колись був у музеї катування, так от треба поповнити експозицію цього музею історію зі знущання над Юлією Володимирівною, щоби весь світ знав, якими треба бути морально відмороженими людьми тим керівникам, які явно на це дають вказівки. Та й це все - не рішення пенітенціарної системи. Це рішення однією людини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жіночий десант" виставили з палати Тимошенко

Також, коментуючи заяву голови МЗС Леоніда Кожари щодо того, що Україна обов'язково виконає майбутнє рішення ЄСПЛ щодо справи Тимошенко, Бондаренко наголосив, що все залежатиме виключно від волі президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Умови утримання Тимошенко в десять разів гірші, ніж у "смертників" - Кужель

"Кожара тут нічого не вирішує. Тому рішення Євросуду будуть виконувати в залежності від того, як будуть складатися ситуація навколо цих людей, які керують країною. Адже вони не розуміють ні юридичної мови, ні моральних аргументів. Якщо їм буде створено якісь проблеми — тоді, можливо, і буде якась реакція на рішення того ж Євросуду. Інакше — ні. Це просто зовсім інші люди, вони виховані зовсім в інших стандартах", - підкреслив парламентар.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп: "До світової історії катувань треба додати історію знущання над Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути