понеділок, 14 січня 2013 11:21

Чорновіл: На фоні бандитської влади, у нас абсолютно інфантильна та лінива опозиція

Чорновіл: На фоні бандитської влади, у нас абсолютно інфантильна та лінива опозиція
Фото: liga.net

Євроінтеграційний розвиток України визначається не постановою, проте навіть вона написана заднім лівим копитом. Одна із причин таких недопрацювання — недієздатна опозиція.

Про це в коментарі Газети сказав народний депутат 3,4,5,6 скликань Верховної Ради Тарас Чорновіл.

Говорячи про євроінтеграційний розвиток України, він зауважив: "Компромісом могли би бути певні дії на виконання цього напрямку". "Це були би дії, які би дали можливість Україні нарешті підписати договір про асоціацію, нормально провести саміт Україна-ЄС та інше", - пояснив політик.

Окрім того, він додав: "що стосується тієї постанови, то це ознака того, що на фоні бандитської, наглої влади, у нас абсолютно інфантильна, лінива і недієздатна опозиція". Він переконаний, що, якби опозиція доклала зусиль, то ситуація виглядала інакше. "Все, що треба було робити, аби контролювати цю владу, щоб зробити структурні зміни, які б давали можливість розвиватись, це, наприклад відстежувати напрямок євроінтеграції і здіймати шум тоді, коли відбуваються неприйнятні речі. То це вилилося в якусь ніяку постанову, юридичний статус якої, повністю ніякий", - підкреслив Чорновіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат Донець розповіла, за що заробила місце у парламенті

Також, за його словами, постанова ВР є обов'язковою для виконання, проте "не постановою визначаються напрямки державного курсу, основні принципи держаної зовнішньої політики, що відзначено в законі "Про основні засади зовнішньої та внутрішньої політики".

"Є закон на цю тему, то постанова із цим планом дій, який в ній розписаний не дає ніякого результату. Я не здивуюся, коли в певний момент більшість може проголосувати за цю постанову, трохи виправивши її юридично, бо вона дійсно написана заднім лівим копитом", - резюмував політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Система "Рада" не зарахувала голоси двох нардепів від опозиції за декриміналізацію "статті Тимошенко"

Нагадаємо, народні депутати 348 голосами прийняли рішення про напрацювання єдиного узгодженого проекту постанови щодо євроінтеграційних устремлінь України.

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл: На фоні бандитської влади, у нас абсолютно інфантильна та лінива опозиція ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути