пʼятниця, 11 січня 2013 23:23

"Регіонали" бояться голосувати за євроінтеграційні законопроекти, щоб не отримати від Януковича "по голові"

"Регіонали" бояться голосувати  за євроінтеграційні законопроекти, щоб не отримати від Януковича  "по голові"
Кириленко ФОТО: litakcent.com

Депутати від Партії регіонів бояться голосувати за євроінтеграційні законопроекти.

Таку думку озвучив депутат від "Батьківщини" В'ячеслав Кириленко в ефірі радіо "Ера, пише Українська правда посилаючись на прес-службу політика.

Голосувати за євроінтеграціїні законопроекти "регіоналам" заважає страх, вони бояться, що проголосують за "щось не те", і потім президент Віктор Янукович дасть їм за це "по голові".

Відповідаючи на питання, чому "регіонали" не підтримали спільну заяву щодо інтеграції України в ЄС, він зазначив: "Тому вони воліють усі законопроекти, які пропонується щодо євроінтеграції, відкласти в довгий ящик".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поки "регіонали" при владі, Рада працювати не буде - Кириленко

Проте, наголошує Кириленко, справа не тільки в цьому. Україна не зможе жодним чином просунутися в питанні євроінтеграції, якщо політв'язні й надалі перебуватимуть у в'язниці.

"Тобто навіть не з амністією треба пов'язувати декриміналізацію статей, за якими сидять Тимошенко й Луценко, а з питанням євростандартів, євроінтеграції та поновлення в повному обсязі європейського вектору", - наголошує політик.

На його думку, саме оці два питання і треба пов'язувати, бо в будь-якому разі вся європейська громадськість тиснутиме на свої уряди, адже в них розвинуте громадянське суспільство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Створення Народної ради змусить партійних босів опозиції працювати прозоро"

Кириленко переконаний, що "які б кроки в реформах ми не зробили, без звільнення політв'язнів Європейського Союзу Україні не бачити".

"А як можна не зважати на те, як знущаються над Тимошенко, яка вже кілька діб не може зайти в палату й ночує в коридорі? Чи як можна не зважати на те, що Луценкові не хочуть дати право оперуватися в тій клініці, якій він довіряє? Якщо на це все закривати очі, тоді що про нашу країну казатимуть у демократичному світі?", - підсумував він.

Як відомо, у п'ятницю депутати 348 голосами прийняли рішення про напрацювання єдиного узгодженого проекту постанови щодо євроінтеграційних устремлінь України.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" бояться голосувати за євроінтеграційні законопроекти, щоб не отримати від Януковича "по голові"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути