Ексклюзиви
вівторок, 15 січня 2013 13:21

Олійник: Європа - це наш дім, а Росія - потужний сусід

Олійник: Європа - це наш дім, а Росія - потужний сусід
Фото: procherk.info

Народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Володимир Олійник запевняє, що зовнішньополітичним пріоритетом України є інтеграція до Європейського Союзу.

Про це він повідомив в ефірі УР-1, передає прес-служба політичної сили.

"Україна, безперечно, потрібна всім. Ви подивіться, як борються за нас і Москва, і Європа. А що потрібно Україні? Україні потрібен свій інтерес. І він дуже добре визначений законом про основні засади зовнішньої та внутрішньої політики, який був внесений Президентом Віктором Януковичем", - зауважив парламентарій.

Відповідно до цього закону, за його словами, зовнішньополітичним пріоритетом України визначено інтеграцію до Європейського Союзу. "Відповідь чітка - наш шлях в Євросоюз. Я уже озвучував відношення до цього питання: Європа це наш будинок, а Росія - потужній сусід", - додав Олійник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фесенко запропонував позбавляти "кнопкодавів" депутатського мандату

Він також нагадав, що 60% українського експорту потрапляє на російські ринки. "Але ви пам'ятаєте, що неодноразово припинялася поставка або закупівля молочних виробів, сирів, які проблеми виникали в українського виробника. А це все - робочі місця, податки", - зазначив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Свободі" заявили, що на заваді вступу України в НАТО стоять ветерани КДБ

Народний депутат повідомив, що на шляху до ЄС Україна продовжує реформувати вітчизняне законодавство. "І ми багато чого зробили. Ухвалено новий Кримінально-процесуальний кодекс, закон про адвокатуру. На порядку денному - зміни Кодексу про працю, Житлового кодексу. Наш магістральний шлях - це євроінтеграція. У той самий час з усіма сусідами треба жити в мирі та злагоді", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Олійник: Європа - це наш дім, а Росія - потужний сусід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути