вівторок, 15 січня 2013 12:42

Фесенко запропонував позбавляти "кнопкодавів" депутатського мандату

Фесенко запропонував позбавляти "кнопкодавів" депутатського мандату
Володимир Фесенко. Фото: telegraf.com.ua

Аби досягти ефективності в боротьбі з порушенням процедури персонального голосування народними депутатами варто ввести серйозні санкції, як наприклад — позбавлення депутатського мандату.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав керівник Центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"В даному випадку йдеться не стільки про реальну законодавчу ініціативу, оскільки в опозиції немає голосів, аби затвердити її в Верховній Раді, скільки про намагання привернути увагу до цієї проблеми, а також певною мірою тиснути на своїх колег із парламентської більшості. Тут треба не лише в пропагандистські ігри грати навколо цієї теми, а дійсно вести серйозну дискусію про оптимальні та ефективні санкції", - сказав політолог, коментуючи ініціативу опозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після перевірки міністерством, опозиційний законопроект про освіту став дуже схожий на "регіонівський"

Також експерт додав, що на його погляд, "запропонована кримінальна відповідальність вступає в певні протиріччя з нинішнім статусом народних депутатів, але доречно було б застосовувати інші, більш серйозні санкції. Я маю на увагу, що варто подумати зміни до Регламенту ВР, а також до закону про статус народного депутату".

"Наприклад, за перше порушення правил персонального голосування (як для тих депутатів, що голосують чужими картками, так і для тих, хто віддає свої картки) можна винести попередження, а потім, тобто за друге порушення, треба ставити питання про позбавлення депутатського мандату. Думаю, що це є дуже серйозна санкція", - підкреслив він.

Водночас, Фесенко наголосив, що "на даний момент опозиції навряд чи вдасться реалізувати такі ініціативи, оскільки представники парламентської більшості, серед яких і є порушники, вони навряд чи підуть на реалізацію подібних законодавчих ініціатив".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин похвалився, що зекономив на депутатах-прогульниках 25 млн гривень

Окрім того, на його думку, "так чи інакше, пошук оптимальних санкцій за порушення конституційного обов'язку депутатів — персонально голосувати — треба продовжувати".

Нагадаємо, вчора опозиція вчора запропонувала ввести кримінальну відповідальність для депутатів за порушення процедури персонального голосування. У Партії регіонів і Компартії не підтримали ідею опозиції.

Зараз ви читаєте новину «Фесенко запропонував позбавляти "кнопкодавів" депутатського мандату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути