Ексклюзиви
пʼятниця, 23 вересня 2011 12:49

"Ой-ой-ой! Табачник - отстой!" - студенти під "Могилянкою" продовжують свої протести
6

Фото: Фото: Ростислав Мисюкевич

Міліція не дозволила сьогодні встановити намети біля входу до будівлі Києво-Могилянської академії, але студентська акція протесту з вимогами відставки Дмитра Табачника з посади міністра освіти все одно триває.

За мітингувальниками наглядають 6 міліціонерів, які стоять вздовж дороги.

Близько 20 студентів тримають державний прапор та написані від руки транспоранти: "Геть українофоба Табачника" та "Я тебе породив — я тебе і вб'ю!!! - підпис: український народ".

Вони вигукують "Табачнику - ганьба!", "Табачника - геть!", "Ой-ой-ой! Табачник - отстой!". Заплановану на 10 ранку студентську акцію біля памятника Тарасу Шевченку вирішили не проводити, аби не розпорошувати сили.

Сергій Мельниченко, голова КУПР, який допомагає студентам організуватися для спротиву, очікує, що незабаром студентські протести стануть набагато ширшими.

"Сьогодні ми планували провести біля памятника Тарасу Шевченку брифінг, але відмовилися від його проведення, щоб не розпорошувати сили. На брифінгу хотіли закликати студентів інших вишів прийти під стіни Києво-Могилянської академії. Також хотіли закликати студентів до консолідації: в усіх різні погляди — є ліві, є праві, але досить конкурувати. Є єдина мета — зняття Табачника з посади".

ФОТОРЕПОРТАЖ: Студенти протестують: є затримані, намети і героїня з квітами

Мельниченко очікує, що на наступному тижні до протестів долучаться студенти з різних регіонів України.

"Зараз ми збираємось підтягнути звуко-підсилюючу апаратуру. Можливо, на вихідні зробимо тут концерт, аби підягнути ще людей. Ведемо перемовинами з очільниками різних студентських рухів — не тільки Києва, а й інших міст. У понеділок в академії буде збиратися студентська колегія, різні студентські профспілки і групи. Будуть вирішувати питання консолідації. А там долучаться і студенти з усієї України. Сподіваюся, що вони об'єднаються навколо цього питання. Якщо по всій Україні студенти оголосять страйк, то питання Табачника вирішиться саме по собі".

Також Мельниченко не хоче, аби студентські протести асоціювалися з якимись політичними партіями.

"Студентів підтримують громадські організації. Підтримують своїми заявами і певні партії. Але ми не хочемо політизації цього питання. Будь-яка політична нотка — і влада заявить. Що це не студенти протестують, а опозиція", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «"Ой-ой-ой! Табачник - отстой!" - студенти під "Могилянкою" продовжують свої протести». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

121

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути