пʼятниця, 25 січня 2013 18:04

Об'єднання в одну партію не дало б жодних переваг опозиційним політичним силам - експерт

Об'єднання в одну партію не дало б жодних переваг опозиційним політичним силам - експерт
Фото: ukpolitics.ru

Об'єднання в одну партію не дало б жодних переваг опозиційним політичним силам. Екс-прем'єра ж запропонувала таку ідею лише для того, щоб залишатися у політичному житті. Про це у коментарі сказав політолог Кость Бондаренко.

"Заява Тимошенко була абсолютно авантюрною. По-перше, партії, які очолюють Тягнибок та Кличко, мають абсолютно іншу ідеологію, ніж "Батьківщина". У них є відмінності у організаційному плані, не було проведено дискусії на низах, не було вирішено питання лідерів, питання програми дій, спільного бачення і майбутньої стратегії. Тобто цього всього не зроблено. Але сказано: "Давайте об'єднуйтеся", - каже політолог.

На думку політолога Тимошенко зробила своюзаяву для того, щоб залишитися ньюз-мейкером і щоб про неї не забували, "щоб продемонструвати, що у неї є якісь політичні думки, які можливо обговорювати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для "регіоналів" спокійніше було провести позачергову сесію — Чорновіл

"Протягом останнього року вона не спродукувала жодної політичної ідеї. Треба буде зараз повертатися в інформаційне поле не як людина, яка чинить якісь дії і сперечається із тюремною системою: яка постійно влаштовує якісь демарші, а як людина, яка здатна продукувати якісь політичні ідеї", - сказав він.

Бондаренко наголосив ні Кличкові, ні Тягнибокові об'єднання — не на руку.

"Навіщо це Кличкові? Що це дасть йому та його політичній силі? Так само і Тягнибокові. Уявіть, що завтра Кличко і Тягнибок сказали: "Добре, об'єднуємося". Це ж не просто їхнє бажання об єднатися. Партія це ж не просто Кличко чи Тягнибок. Це ж велика кількість людей, яких також треба задіяти, надати якусь роботу, якусь нішу. У кожного з них є своя ніша. Не захотіли б самі партійці", - вважає політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибаку порадили не губити свій авторитет: "Він молодий спікер і йому явно не варто себе так поводити"

Бондаренко впевнений "формат багатопартійного об'єднання, в якому є кілька партій, який доволі гнучкий, більш придатний у нинішні ситуації".

"Хтось може виступати із більш радикальними гаслами і діями, як "Свобода", хтось менш радикальними як УДАР. Але все ж вони зможуть працювати у одному напрямку.

Якщо б вони створили одну фракцію, довелося б ділитися портфелями, втрачати велику кількість преференцій, які має кожна окрема партія. Тоді, також, втрачається можливість маневрування у Верховній Раді", - зазначив він.

Політолог додав: "Єдине, що можуть погодити це єдиного кандидата на президентські вибори. Якщо б Тимошенко звернулась і сказала: давайте спільного кандидата висунемо". Але є питання: Хто з нинішніх лідерів опозиції здатен погодиться випустити Тимошенко після перемоги і наступним указом оголосити позачергові президентські вибори? Хто погодиться відмовитися від своєї посади президента? З тим, що на наступних виборах змогла балотуватися Тимошенко? Це, якщо вони хочуть бути чесними до кінця, повинні так зробити. Якщо ж вони так не роблять, виникає підозра, що у них є свою політична гра, яка не лягає в одну канву із Юлією Тимошенко".

Зараз ви читаєте новину «Об'єднання в одну партію не дало б жодних переваг опозиційним політичним силам - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути