пʼятниця, 25 січня 2013 17:03

Для "регіоналів" спокійніше було провести позачергову сесію — Чорновіл

Для "регіоналів" спокійніше було провести позачергову сесію — Чорновіл
Фото: liga.net

Колишній народний депутат Тарас Чорновіл переконаний, що Партії регіонів було би набагато простіше та краще провести позачергову сесію.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"В цій ситуації всій навколо скликання сесії мені здається справа не в політиці, а в відвертому небажанні скликати своїх депутатів. Це треба видзвонювати людей, скликати їх, бо просто погодитися і не прийти на неї, ну це демарш. І це не добре пахне", - повідомив він.

"Регіонали" не хочуть займатися тими питаннями, які піднімає опозиція. Проте вона їх підніме на першому засіданні нової сесії, блокуватимуть трибуну, вони все одно будуть підняті. Для "регіоналів" спокійніше було провести позачергову сесію, до якого було б менше прикута увага, де не буде зриватись основний Порядок денний, але ж для цього треба скликати людей, а вони на курортах", - зазначив Чорновіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибак дозволить позачергову сесію, якщо опозиція доведе справжність своїх підписів

Коментуючи ситуацію, яка склалась із лідером УДАРу Віталієм Кличком, підпис якого поставили під сумнів, він сказав: "Ставити під сумнів підпис Кличка — річ недоречна. Кличко — лідер фракції".

"Якщо вони їх реально подали, то підписи подаються в Секретаріат Ради до відділу кадрів, де мають перевірити справжність цих підписів. Іноді виникають питання, коли видно, що це підпис, а якась карлючка і нічого немає спільного із підписом депутата на листах реєстрації письмової", - розповів політик.

Окрім того, за його словами, "це звірення відбувається досить хаотично, якщо є певні сумніви і можуть звернутися до певної фракції, аби підтвердили. З'ясовування відбувається в телефонному режимі і триває пів години загалом. Процедура швидка, але трохи бюрократична. Після цього вона має скликатися. Керівництво ВР за підписом голови має прийняти рішення щодо того, аби скликати її".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибак саботує проведення позачергової сесії Ради - опозиція

Він нагадав, що на позачерговій сесії можуть бути розглянути питання лише ті, які внесли ініціатори її скликання. "Тобто ПР не має права вноситься свої додаткові питання порядку денного".

Зараз ви читаєте новину «Для "регіоналів" спокійніше було провести позачергову сесію — Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути