середа, 09 лютого 2011 11:42

ОБСЄ стурбована життям українців в Росії

ОБСЄ стурбована життям українців в Росії

Верховний Комісар ОБСЄ у справах національних меншин Кнут Воллебек запевняє, що доводить свою стурбованість до російської влади стосовно систематичних порушень прав українців у Росії.

Про це йдеться у відповіді Воллебека на звернення голови політичної ради партії "Наша Україна" Валентина Наливайченка.

Як повідомили у прес-службі "Нашої України", у своєму листі Кнут Воллебек запевнив, що дуже уважно спостерігає за процесами із дотриманням прав української меншини у Російські Федерації.

Зокрема, він зазначив: "У 2009 році я провів дослідження освітньої ситуації з українською меншиною в Росії, що здійснювалося одночасно з дослідженням освітньої ситуації російської меншини в Україні. Рекомендації доповіді містять конкретні кроки для покращення доступу та якості багатомовної освіти для української етнічної громади, а також інших національних меншин".

Представник ОБСЄ висловив сподівання досягти подальшого зрушення у втіленні зазначених рекомендацій російськими освітньою владою у цьому році.

"Я також доніс висновки і рекомендації дослідження як до українського, так і російського урядів і закликав їх оприлюднити", - додав Воллебек.

Звертаючись до Наливайченка, він підкреслив: "Я безумовно беру до уваги всі питання, викладені у Вашому листі, і прошу Вас продовжувати інформувати мене про відповідні процеси, пов'язані з правами української меншини в Російській Федерації".

Нагадаємо, раніше голова політради "Нашої України" Валентин Наливайченко звернувся з листом до Верховного Комісара Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в справах національних меншин Кнута Воллебека у зв'язку із порушенням прав української громади в Росії.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ стурбована життям українців в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути