середа, 25 квітня 2012 16:23

Об'єднання "ФЗ" та "Батьківщини" не призведе до сумування їхніх рейтингів - експерт

Об'єднання "ФЗ" та "Батьківщини" не призведе до сумування їхніх рейтингів - експерт
Віталій Кулик. Фото: glavcom.ua

Лідери "Батьківщини" Юлія Тимошенко і "Фронту Змін" Арсеній Яценюк заявили про об'єднання. Політичні сили підписали "Декларацію єдності", в якій зазначають: "Єдиний список буде сформовано на основі партії "Батьківщина" як найбільш рейтингової опозиційної сили. Його очолять Юлія Тимошенко та Арсеній Яценюк як найбільш рейтингові опозиційні політики".

"Говорити про подальшу спільну долю "Батьківщини" та "Фронту змін" можна, але з огляду на часові рамки, - каже в коментарі Gazeta.ua директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик. -  Все визначить здатність проводити спільну практичну роботу і ділити гроші та портфелі. А це у них не дуже добре виходить. Після виборів все вирішить здатність тримати своїх шеренги і не тушкуватись, а також здатність домовлятись про посади в комітетах. Тому це ситуативне об'єднання, бо надто різні політичні інтереси, різні цілі".

В майбутньому, на думку експерта,  обидві політичні сили мають пройти випробування на успіх: як вони будуть ділити портфелі комісій та комітетів, як вони будуть діли можливі посади у Верховній Раді і ділити політичні дивіденди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Об'єднання опозиції протримається до виборів, але кожен ще тримає дулю в кишені"

Коментуючи електоральні можливості спільного списку, Кулик  акцентував увагу на неможливому збільшення рейтингу союзу двох політичних сил.

"Об'єднання  "ФЗ" та "Батьківщини" не призведе до сумування їхніх рейтингів. У виборах нема якоїсь банальної арифметики. Об'єднання радше грає на електоральне очікування, але не на сам рейтинг", — зазначає експерт.

"Тут ще питання щодо доцільного об'єднання. Може, у цього об'єднанні є подвійне дно — неформальні домовленості чи секретний протокол, який показує політикам їхні виграші", - додає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк вважає, що став розумнішим і сильнішим із "Батьківщиною"

Політичний аналітик вважає малоймовірність приєднання ще когось з опозиції до спільного списку.

"Максимум — домовляться про розподіл мажоритарних округів. Зараз влиття ще когось до цього списку нікому не треба", — підсумував директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднання "ФЗ" та "Батьківщини" не призведе до сумування їхніх рейтингів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути