четвер, 18 вересня 2008 14:19

НУНС вважає кримінальну відповідальність за узурпацію влади помстою БЮТ і ПР Ющенку

Партія "Народний Союз Наша Україна" вважає ініціативу встановлення кримінальної відповідальності за узурпацію влади помстою Блоку Юлії Тимошенко й Партії регіонів Президенту Віктору Ющенку за призначення позачергових виборів Верховної Ради в 2007 році.

Відповідну заяву партії зачитала на брифінгу депутат Ради, член фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Ксенія Ляпіна.

"Весь цей законопроект реально спрямований на реванш проти виборів 2007 року", - сказала депутат.

На її думку, відповідний законопроект також спрямований на те, щоб обвинуватити Ющенка в неконституційності його указів про призначення позачергових виборів Ради в 2007 році.

При цьому вона підкреслила, що перші два укази Ющенка про призначення таких виборів подавалися на розгляд Конституційного Суду, і розгляд їх було закрито у зв"язку з появою третього указу Президента щодо призначення виборів на юридичній підставі складення повноважень більш як 150 депутатами парламенту 5-го скликання.

Також Ляпіна підкреслила, що НСНУ не розуміє позицію БЮТ щодо відповідного законопроекту у зв"язку з тим, що блок, з її слів, активно підтримував позицію Ющенка щодо призначення позачергових виборів Ради в 2007 через корупцію в парламенті.

На думку партії, у разі затвердження парламентом відповідного законопроекту, це дасть можливість БЮТ і ПР обвинуватити Ющенка у видачі неконституційних указів із розпуску парламенту в 2007.

Рада має намір розглянути в четвер законопроект щодо встановлення кримінальної відповідальності за узурпацію влади.

15 вересня депутати Ради Святослав Олійник, Андрій Портнов (обидва від фракції Блоку Юлії Тимошенко) і Олександр Лавринович (фракція Партії регіонів) запропонували парламенту встановити кримінальну відповідальність за узурпацію влади, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «НУНС вважає кримінальну відповідальність за узурпацію влади помстою БЮТ і ПР Ющенку ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути