Ексклюзиви
вівторок, 21 грудня 2010 16:20

НУ-НС просить владу говорити, а не кидатися стільцями

НУ-НС просить владу говорити, а не кидатися стільцями

Влада в особі Партії регіонів повинна навчитися розмовляти з народом і опозицією, а не кидатися стільцями. Про це заявив народний депутат із фракції НУ-НС Юрій Гримчак, коментуючи бійку у парламенті.

Так, він, відповідаючи на запитання, чи здатні нардепи з'ясовувати стосунки без кулаків, сказав: "У принципі, таке можливо. Згадайте рік тому, коли Партія регіонів блокувала місяцями роботу Верховної Ради. І ніхто їх за це не бив. Ми нікого не вбивали. Ви пам'ятаєте хоч раз, щоб стільцями кидалися? Для мене це була новина. Перший раз регіонали почали бити без жалю під час ратифікації "харківських угод". Тоді і Карпуку ніс зламали, побили Парубія, Донія. Там великий список був", повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

"Влада повинна вміти говорити з опозицією і своїм народом. Але де було народне обговорення Податкового кодексу? Його не було. Це як свого часу у нас був референдум за Кучми: ніхто не ходив, не голосував, але 80% проголосували "за". Так і з Податковим кодексом", - підкреслив Гримчак.

За його словами, нинішня влада сприймає опозицію як провокацію. "Мовляв, ми не повинні мати права виставляти якісь вимоги, до нас не треба прислухатися. Це їхній рівень політичної культури", - сказав нардеп.

Нагадаємо, 16 грудня, у президії Верховної ради відбулося масштабна бійка між депутатами від Партії регіонів і БЮТ-Батьківщина. Зокрема, з боку Партії регіонів у бійці взяли участь Олександр Волков, Олег Царьов, Владислав Забарський і Ельбрус Тедеєв.

У результаті масової бійки ряд бютівців отримали травми: Михайло Волинець отримав травму черепа, а Володимиру Бондаренку пошкодили руку. До лікарні Феофанії доставлені п'ятеро депутатів: Володимир Бондаренко, Михайло Волинець, Юрій Гнаткевич, Євген Суслов і Василь Кравчук.

21 грудня Прокуратура Києва завершила перевірку у зв'язку з подіями, що відбулися 16 грудня у сесійній залі Верховної Ради України, і порушила кримінальну справу за частиною 2 статі 344 Кримінального кодексу України.

Зараз ви читаєте новину «НУ-НС просить владу говорити, а не кидатися стільцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути