Ексклюзиви
середа, 28 листопада 2007 10:09

НСНУ - авіаносець, у трюмах якого вибухають бомби - Стретович

Лідер партії "Християнсько-демократичний союз" Володимир Стретович вважає, що створення єдиної партії на основі блоку "Наша Україна Народна Самооборона" багато в чому залежить від партії "Народний Союз Наша Україна".

Про це він сказав в ефірі "Радіо Свобода" 27 листопада.

Зі слів Стретовича, питання створення єдиної партії на основі НУНС на сьогодні залишається актуальним.

"Але це значною мірою залежатиме від тих процесів, які будуть відбуватися в "Нашій Україні" (НСНУ)", - сказав лідер ХДС.

На думку Стретовича, образно НУНС можна порівняти з ескадрою або флотилією, що пробивається в штормовому політичному морі, де авіаносець - НСНУ, два крейсери - "Народний Рух" і Українська народна партія, канонерки - ХДС, Партія захисників Вітчизни, "Пора", що допомагають цій ескадрі рухатися.

"Коли сьогодні на авіаносці в якихось відсіках, у трюмах бомби вибухають, торпеди, то ми спостерігаємо, чи залишиться на плаву авіаносець, чи не залишиться. Як тільки авіаносець вистоїть і вчасно ремонтна бригада прибуде й налагодить всі перегородки, то, повірте, об"єднавчому процесу бути", - говорить Стретович.

Водночас він не бачить умов для об"єднання без НСНУ.

"Як тільки авіаносець піде на дно, то про яке об"єднання може бути мова?", - говорить лідер ХДС.

При цьому Стретович висловив жаль, що 27 листопада НСНУ не змогла через відсутність кворуму провести повноцінне засідання політради.

"Мені як главі партії дуже жаль, що щось неправильне робиться в організації, яка не може на виклик, кинутий окремими її членами, відповісти адекватно", - говорить він.

При цьому він вказав на важливість партійної дисципліни й підпорядкування уставу.

Депутат Верховної Ради від фракції "Наша Україна - Народна Самооборона" Роман Зварич прогнозує, що установчий з"їзд єдиної партії на основі блоку НУНС може пройти у квітні 2008 року.

Раніше Стретович заявляв, що партія "Християнсько-демократичний союз" розгляне входження в єдину партію на основі Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" на з"їзді, що відбудеться в середині грудня, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «НСНУ - авіаносець, у трюмах якого вибухають бомби - Стретович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути