четвер, 11 серпня 2022 21:27

Новопризначений голова ОДА заперечує, що його люстрували

Новопризначений голова ОДА заперечує, що його люстрували
Президент Володимир Зеленський призначив Ярослава Янушевича головою Херсонської ОДА 4 серпня. Фото: Facebook-сторінка

Новопризначений голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич заперечує, що його люстрували за роботу в державних органах влади за каденції президента-втікача Віктора Януковича.

Про люстрацію повідомляли на початку серпня ЗМІ, що Янушевич у 2014 році був люстрований і не мав право займати державні посади до 2024 року. Посадовець цю інформацію заперечив, повідомляє "Радіо Свобода".

"Якщо бути точним – я не був люстрований, бо свого часу я подав рапорт про звільнення і був звільнений з державної служби. Тому я не перебував в реєстрі так званих "люстрованих осіб". Це була моя принципова позиція. Я взагалі не збирався повертатись на державну службу і, можливо, я б ніколи не зробив би це якби не війна", – заявив.

Також Янушевич заявив, що для нього "було принциповим дочекатись цих 10 років і наприкінці цих 10 років через суд поновити своє ім'я, своє право на те, що я така ж людина як і всі – маю право працювати і є не є дотичним до узурпації влади колишнім президентом".

"Тому я вичекав вісім років, подав до суду і через суд я отримав рішення, що я не підлягаю люстрації", – сказав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слугу"-зрадника Ковальова оголосили в розшук

За словами 44-річного Янушевича, на його рішення повернутися на державну службу вплинула війна.

"Я вважаю, що кожна людина, яка на сьогоднішній день має професійні навички, які можуть допомогти, повинна їх запропонувати і використати їх максимально. Тільки тоді ми виборемо перемогу", – сказав нопопризначений голова Херсонської ОДА.

Президент Володимир Зеленський призначив Ярослава Янушевича головою Херсонської ОДА 4 серпня. Попередньо Кабінет міністрів погодив призначення.

Янушевич працював в органах податкової служби, у 2003-14 роках обіймав керівні посади в центральних органах влади.

Видання ZN.UA повідомило, що Янушевича люстрували у 2014 році і він свого часу користувався особливою довірою колишнього прем'єра-втікача Миколи Азарова, мав дуже тісні дружні стосунки з його сином – Олексієм.

Зараз ви читаєте новину «Новопризначений голова ОДА заперечує, що його люстрували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути