четвер, 31 січня 2008 09:48

Новим главою "Ощадбанку" стане Олександр Морозов

 
На посаді глави правління "Ощадбанку" Анатолія Гулея, швидше за все, змінить Олександр Морозов, який вже очолював банк в 2005-2007 роках. Як повідомляє газета "Дело" з посиланням на джерела в парламентській коаліції, президента влаштовує ця кандидатура і він має намір добитися кадрової ротації.

"Якщо призначатимуть нового голову "Ощадбанку", швидше за все, це буде людина президента; у даній ситуації у Морозова шанси, звичайно, є", - вважає "бютовець" Михайло Поживанов.

У свою чергу "регіонал" Василь Горбаль упевнений, що в банк повернеться хтось з людей, які вже працювали в "Ощадбанку", - Андрій Пишний, заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони або Олександр Морозов.

В той же час Пишний на питання, чи повернеться він в "Ощадбанк", відповів: "У мене немає намірів залишати державну службу".

Раніше Ющенко зажадав негайної відставки Гулея через результати перевірки "Ощадбанку", яка нібито показала, що в банку допускалося "нецільове використання коштів". Проте прем"єр-міністр Юлія Тимошенко має намір відстоювати Гулея до кінця.

До критики на адресу Гулея приєднався і лідер Партії регіонів Віктор Янукович. Він вважає, що змінити керівництво банку необхідно "через незадовільну організацію компенсації внесків громадян, що призвела до приниження людської гідності, втрати здоров"я і навіть смертей громадян України".

Перший, дуже важливий крок до відставки діючого глави "Ощадбанку" вже зроблений. Кабінет Міністрів змінив членів наглядової ради "Ощадбанку" за своєю квотою, а парламент готується це зробити. Відповідний законопроект зареєстрований у Верховній раді. Таким чином, більшу перевагу в раді "Ощадбанку" отримають прихильники президента і прем"єр-міністра (10 осіб з 15), відзначає "Дело".

Зараз ви читаєте новину «Новим главою "Ощадбанку" стане Олександр Морозов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути