середа, 18 квітня 2012 12:28

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Німецькі лікарі поки не сказали, чи підходить лікарня "Укрзалізниці" для Тимошенко - МОЗ

Німецькі лікарі поки не сказали, чи підходить лікарня "Укрзалізниці" для Тимошенко - МОЗ
Раїса Моїсеєнко переконує, що все для лікування Тимошенко готове. Фото: glavred.info

Міністерство охорони здоров'я України ще не отримало відповіді від німецьких лікарів про придатність Центральної клінічної лікарні № 5 в Харкові прийняти на лікування екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

"Коли передбачалося дати попередні висновки, вони (німецькі лікарі) однозначно сказали, що це буде не раніше середи, тобто сьогодні. Але, на жаль, подібної інформації у мене і через МЗС ще не надходило", - заявила перший заступник міністра охорони здоров'я України Раїса Моісеєнко на брифінгу в Києві.

Вона підкреслила, що діагностуючи стан здоров'я Тимошенко, німецькі лікарі зазначали, що в діагнозі є три складових - політична, психологічна та медична.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорновіл пропонує відвезти Тимошенко на лікування за кордон і відпустити її там

"Що стосується німецьких фахівців, то вони, на превеликий жаль, на сьогоднішній день, і про це зазначили медики української частини нашої комісії, віддають перевагу як політичному, так і психологічному моменту. Що стосується медичної складової і готовності лікарні, яка сьогодні підготовлена ??українською стороною в повному обсязі для надання кваліфікованої, повноцінної медичної допомоги, що стосується як діагностики, так і необхідного лікування та реабілітаційних послуг, на сьогоднішній день не особливо приймалося до уваги", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко без лікування загрожує інвалідність – Яворівський

Як повідомлялося, лікарі з німецької клініки "Шаріте", які приїхали до Харкова для обстеження Центральної клінічної лікарні № 5, де планується лікувати Тимошенко, заявили про наміри з кимось порадитися, перш ніж надати свої висновки щодо лікарні. На запитання, як він оцінює ЦКБ № 5, глава правління клініки "Шаріте" Карл Макс Айнхойпл відповів, що "це гарна лікарня, але це не означає, що переміщення Тимошенко туди гарантує її одужання".

Нагадаємо, що Тимошенко відмовилася лікуватися в лікарні "Укрзалізниці". У той же час, її дочка Євгенія Тимошенко заявила про те, що екс-прем'єр не буде лікуватися в цій лікарні, поки її не перевірять німецькі лікарі, які раніше обстежували Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Німецькі лікарі поки не сказали, чи підходить лікарня "Укрзалізниці" для Тимошенко - МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути