пʼятниця, 13 квітня 2012 15:19

На лікування Тимошенко потрібно кілька місяців - німецькі лікарі

На лікування Тимошенко потрібно кілька місяців - німецькі лікарі
Тимошенко потребує довготривалого лікування. Фото: golosua.com

Лікування екс-прем'єра України Юлії Тимошенко вимагатиме декількох місяців, заявив глава правління німецької клініки "Шаріте" Карл Макс Айнхойпл.

"Я вважаю, що лікування потребують декількох місяців, оскільки її хвороба триває більше півроку", - сказав він журналістам в харківському аеропорту в п'ятницю.

Він також повідомив, що після відвідин ЦКБ № 5 "Укрзалізниці", де пропонується лікувати Ю.Тимошенко, німецькі лікарі планують відвідати та оглянути саму укладену в Качанівській колонії.

"Ми відвідаємо пані Тимошенко і складемо думку про її стан. Ми обговоримо стан здоров'я Юлії Тимошенко з тими, з ким вона дозволить", - розповів глава правління клініки.

Він не зміг відповісти на питання, чи дозволяє стан здоров'я Ю.Тимошенко присутнім на засіданні суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євгенія Тимошенко у Німеччині говоритиме про права людини

"Ми не можемо сказати, чи може вона бути присутнім в суді, оскільки бачили її багато тижнів тому. Той стан, який було (в середині лютого, коли німецькі лікарі її оглядали - ІФ), не дозволило б брати участь в судовому процесі в умовах німецької судової системи ", - зазначив лікар, додавши, що Ю.Тимошенко відчуває сильний біль.

За його словами, висновок про те, чи підходить ЦКБ № 5 для лікування Ю.Тимошенко, буде зроблено протягом кількох днів і передано в письмовій формі.

Зі свого боку перший заступник міністра охорони здоров'я України, голова міжнародної медичної комісії Раїса Моісеєнко зазначила, що в ЦКБ № 5 створені всі умови для виконання рекомендацій міжнародної медкомісії.

Німецькі лікарі прибули до Харкова в п'ятницю в другій половині дня. Вони мають намір ознайомитися з умовами центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці", де планується лікування Ю.Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «На лікування Тимошенко потрібно кілька місяців - німецькі лікарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути