середа, 18 квітня 2007 15:38

Ніколя Саркозі ближчий до США, ніж до Росії

Лідер президентської гонки у Франції Ніколя Саркозі заявив сьогодні, що у разі свого обрання президентом він має намір будувати дружні відносини з США. За словами лідера нині правлячої партії Союз за народний рух (СНР), Сполучені Штати йому набагато ближче, ніж Росія.

"Якщо ви хочете, щоб я сказав, до кого я ближчий - до США або Росії, яка поводиться так, як ми це бачили в Чечні, то я ближче до США", - сказав Саркозі журналістам.

На його думку, Франція повинна стати другом США, слідуючи позиції генерала де Голля. Для Саркозі бути "вільним другом США" означає можливість висловлювати критику в адресу США (наприклад, щодо війни в Іраку).

Колишній міністр внутрішніх справ Ніколя Саркозі є фаворитом президентської кампанії у Франції - за даними останніх опитувань громадської думки, у першому турі за нього готові проголосувати 27% виборців. За Саркозі слідує кандидат від Соціалістичної партії Сеголен Руаяль (23% голосів) і лідер демократів-центристів Франсуа Байру (19%). Перший тур президентських виборів у Франції відбудеться за чотири дні - 22 квітня. Другий намічений на 6 травня, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Ніколя Саркозі ближчий до США, ніж до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути