вівторок, 05 вересня 2017 08:50

Ніколаєнко про Донбас: Необхідно змінити формат на Віденський

Ніколаєнко про Донбас: Необхідно змінити формат на Віденський
Лідер політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко пояснив, чому переговори щодо Донбасу повинні проходити в Австрії. Фото: radiosvoboda.org

Україна зможе повернути Донбас, якщо змінить Мінський формат переговорів на Віденський.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав Андрій Ніколаєнко, голова політичної партії "Основа".

"Мир в Україні настане, коли за столом переговорів сидітимуть не лише європейські країни, а й Сполучені Штати. До цього процесу необхідно активніше підключити ОБСЄ, як повноцінного суб'єкта перемовин. Формат необхідно змінити на Віденський. Австрія — по-справжньому нейтральна країна. Білорусь — член ОДКБ (військово-політичної Організації договору про колективну безпеку. До неї входять Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Росія. - Gazeta.ua). При цьому Австрія не є членом НАТО. Це достатньо прийнятний майданчик для усіх сторін", - упевнений Ніколаєнко.

Після припинення вогню на непідконтрольні Києву території Донецької та Луганської областей необхідно ввести тимчасову міжнародну адміністрацію, вважає він.

"Нам не вдасться швидко обрати і призначити там проукраїнську владу. Для відновлення демократичних інститутів, нормалізації життя там має бути незалежна від Москви влада. Потрібно дати можливість людям відійти від стресу окупації та промивання мізків. Міжнародна адміністрація за рік-півтора могла б провести роботу з відновлення інфраструктури, підготувати населення до виборів", - сказав Ніколаєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада допускає речі страшніші, ніж у часи Януковича - Ніколаєнко

Повний текст інтерв'ю читайте на сайті Gazeta.ua та в "Газеті по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «Ніколаєнко про Донбас: Необхідно змінити формат на Віденський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути