вівторок, 01 грудня 2020 10:36

"Незалежність варто писати з великої літери" - Зеленський привітав з 29-ю річницею народовладдя

"Незалежність варто писати з великої літери" - Зеленський привітав з 29-ю річницею народовладдя
Зеленський хоче щоб майбутні покоління не знали інших варіантів, крім свободи і незалежності. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський привітав українців з 29-ю річницею Всеукраїнського референдуму про незалежність України.

Глава держави закликає висловити повагу тим, хто століттями боровся за незалежність нашої країни. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Хоча це й не передбачено правилами правопису, але я думаю, що слово "Незалежність" варто писати з великої літери. На знак безмежної поваги до всіх, хто століттями за неї боровся, та як символ того, як багато вона для нас означає".

29 років тому український народ дав історичну відповідь на питання, чи може в Україні бути незалежність. Зеленський нагадав, що 1 грудня 1991 року понад 28 млн голосів сказали на весь світ: "Ми хочемо і житимемо у своїй державі - у вільній Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми приречені на перемогу. Влада прискорить реформи або буде зметена"

Він вказав на важливий момент: здобуття незалежності ще не означає завершення боротьби за цю незалежність, що її потрібно захищати зі зброєю в руках, ціною власного життя.

"Ми робимо це 7-й рік поспіль. Робимо все для настання миру та повернення своїх територій. Заради майбутніх поколінь та їхніх щирих здивувань: "А хіба може бути інакше, як вільна, єдина та незалежна Україна?"

Головне сьогодні те, що в нас є все необхідне, щоб стати потужною і конкурентоздатною країною, але можливо це при одній простій умові: якщо всі ми разом докладемо для цього свої зусилля, додав президент.

Країна, у якій маємо змінність влади шляхом вільного голосування, плюралізм масмедіа, можливість висловлювати будь-яку думку, є результатом 3 революцій, вважає науковець, учасник російсько-української війни 47-річний Євген Дикий.

Зараз ви читаєте новину «"Незалежність варто писати з великої літери" - Зеленський привітав з 29-ю річницею народовладдя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути