субота, 06 серпня 2011 17:24

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Необхідно буде повторювати революцію - Левко Лук'яненко про арешт Тимошенко

Необхідно буде повторювати революцію - Левко Лук'яненко про арешт Тимошенко

Факт арешту Юлії Тимошенко свідчить про те, що у країні діє не закон, не право, а лише політична воля. Вона вища від права і від закону. Про це у коментарі Gazeta.ua заявив український політик і громадський діяч Левко Лук'яненко.

"Ми маємо справу з владою, яка є носієм російської політичної традиції. Це представники російського шовінізму і імперіалізму. В російській політичній традиції є поняття про централізацію, авторитарну диспотію. Росія – це імперія, яка 500 років прагнула завоювати все нові й нові землі. Населення тієї країни постійно виховується у дусі того, що найвищою цінністю повинна бути імперія, велика держава, широкі кордони, які треба постійно розширювати. Там немає поняття про жалість до людини, справедливість, а тільки розрахунок на силу. Сила – це єдине, що вони шанують, з чим рахуються, і що їх зупиняє. Нинішня українська влада має таку ж ментальність. І є великою помилкою думати, вона може десь зупинитися. Влада буде йти далі настільки, наскільки народ дозволяє їй знущатися над собою", - наголосив політик.

На його думку, завдання нинішньої влади - зробити з України однопартійну диктатуру. Це можна зробити тільки шляхом придушення українських демократичних ідеалів, настроїв і свободи.

"Арешт Тимошенко – не перший їхній крок. Раніше вони посадили Юрія Луценка. Кожного разу після такої акції вони дивляться, як зреагувала нація. Якщо вона не дуже повстала, значить можна далі затискати. Якщо після утримання Тимошенко за гратами народ відреагує гостро, то вони відступлять її. Якщо народ відреагує не масово, значить буде наступний крок у тому ж самому напрямку встановлення однопартійної диктатури", - вважає Лук'яненко.

На його думку, потрібен певний період, щоб обурення діями влади переросло у ненавість і злість, як це було у 2004 році до Леоніда Кучми. Тоді народ його зненавидів, тому піднявся на мирну революцію, якою і скинув Кучму.

"Арешт Тимошенко примусить багатьох, навіть поміркованих і спокійних людей, виходити на вулиці. Необхідно буде повторювати революцію. Може, не в такому точно дусі, як це було у 2004 році. Але зрозуміло, що ми все-таки за 20 років відчули смак свободи. І якщо влада замахується на нашу свободу, то народ захищає її і українську незалежність. Народ, який повстане, буде діяти у відповідності з Конституцією, а не проти неї", - зазначив громадський діяч.

Він наголосив, що сама постать Тимошенко не об'єднавчою. Утім, у 2004 році об'єднала людей не постать Віктора Ющенка, а ненависть до Кучми. А в цьому випадку народ об'єднається з ненавистю до антиукраїнської влади.

Зараз ви читаєте новину «Необхідно буде повторювати революцію - Левко Лук'яненко про арешт Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

76

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути