Ексклюзиви
четвер, 05 липня 2007 16:30

Наступний прем"єр - Ахметов або Тимошенко, спікер - Янукович. Соціологи

Наступний прем"єр -  Ахметов або Тимошенко, спікер - Янукович. Соціологи

Наступним прем"єр-міністром України, за прогнозом соціологів, стане Рінат Ахметов або Юлія Тимошенко.

Про це заявив сьогодні голова ради директорів Інституту політичних та соціологічних досліджень ім.Т.Г.Шевченка Володимир Бондаренко.

"На наш погляд, після парламентських виборів, у разі, якщо переможуть Партія регіонів і комуністи, тобто у разі, якщо буде червно-блакитна коаліція наступна, то новим прем"єр-міністром буде обраний Рінат Ахметов. Ми констатуємо це ще й тому, що Віктор Янукович сам свого часу казав, що Ахметов може бути наступним прем"єр-міністром", - сказав він.

По-друге, за словами Бондаренка, "у зв"язку з тим, що у таборі Партії регіонів зараз відбуваються, на мій погляд, серйозні домовленості з представниками Президента, яким не вигідна конфронтація в країні, потрібен поміркований новий прем"єр-міністр. І великий бізнес якраз таким бачить Ріната Ахметова".

Крім того, за словами соціолога, це вигідно і самому Ахметову, тому що таким чином він потрапляє "у клуб найвищих державних діячів", може після цього зустрічатися з керівниками багатьох держав. "Це своєрідна легітимізація політична його бізнесу", - зауважив Бондаренко.

Водночас, за його словами, у разі перемоги демократичних сил новим прем"єр-міністром буде обрана лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

На запитання журналістів, чи погодиться нинішній прем"єр-міністр Янукович зараз на кандидатуру Ахметова на посаду керівника уряду, Бондаренко відповів: "Я думаю, він погодиться, бо в такому випадку він погодиться на посаду спікера для того, щоб залишитись на політичному плаву", пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Наступний прем"єр - Ахметов або Тимошенко, спікер - Янукович. Соціологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути