понеділок, 23 січня 2012 13:45

"Нашій Україні" не сподобалась "мовна карта" Колесніченка для дітей

"Нашій Україні" не сподобалась "мовна карта" Колесніченка для дітей

Партія регіонів напередодні виборів не може похвалитись здобутками у соціально-економічній сфері, тому й вирішила у черговий раз витягнути вже заяложену "мовну карту", яка грає на розкол та ослаблення єдності України.

Як повідомила прес-служба "Нашої України", так народний депутат Лілія Григорович прокоментувала внесення на розгляд парламенту регіоналами Вадимом Колесніченком та Максимом Луцьким проекту закону № 9714 "Про внесення змін до закону України "Про дошкільну освіту" (щодо виховання рідною мовою).

"Наполегливість регіоналів викликає підозру, що новий законопроект є частиною негласних домовленостей у рамках переговорів "газ в обмін на незалежність", які Партія регіонів веде з Москвою", - сказала Григорович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Григорович закликала депутатів цькувати мовний законопроект Колесніченка і Ківалова

За її словами, в основі законопроекту Колесніченка-Луцького простежується чітка установка на звуження сфери вживання української мови у сфері дошкільної освіти, а також свідомий намір створити в низці регіонів ситуацію, за якої діти в дитячих садочках та школах не будуть використовувати українську мову, а отже не зможуть нею достатньо оволодіти.

"Наша Україна" виступає категорично проти підриву державного статусу української мови, яка має бути ключовим фактором консолідації громадян усіх національностей в єдину політичну українську націю. Ми закликаємо депутатів парламенту відхилити цей антидержавний законопроект", - наголосила Григорович.

Зараз ви читаєте новину «"Нашій Україні" не сподобалась "мовна карта" Колесніченка для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути