пʼятниця, 23 грудня 2011 12:35

"Наша Україна": Паразити із влади ведуть українців до зубожіння

"Наша Україна": Паразити із влади ведуть українців до зубожіння

Державний бюджет на 2012 рік повністю відображає "паразитуючу психологію теперішньої влади" і передбачає подальше скорочення фінансування програм соціального розвитку, що призведе до заниження соціальних стандартів та зубожіння мільйонів громадян.

Про це йдеться в офіційній заяві "Нашої України", повідомляє прес-служба партії.

Парламентська більшість проігнорувала пропозиції парламентської групи "Наша Україна" щодо спрямування близько 11 мільярдів грн. на підвищення соціальних стандартів за рахунок коштів, виділених на утримання чиновників та дотацій олігархам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати прийняли проект бюджету на 2012 рік

"Саме тому жоден з депутатів "Нашої України" не голосував за урядовий проект бюджету, який повністю ігнорує потреби більшості громадян", - пояснили у партії.

На думку політиків, прийнятий бюджет призведе до того, що на кінець 2012 року розрив між реальним та офіційним розміром мінімальної зарплати буде майже 700 грн., а мільйони пенсіонерів у грудні наступного року отримуватимуть пенсію не більше 884 грн.

Крім того, за словами нашоукраїнців, продовжується порушення закону про оплату праці: посадовий оклад працівників 1-го тарифного розряду передбачений на рівні 773 гривні – що навіть на 300 гривень менше, ніж прожитковий мінімум, встановлений нинішнім бюджетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр фінансів пообіцяв скорочення державного боргу

У партії підкреслили, що уряд планує зменшення загального фонду оплати праці українців в 2012 році на 15,6 мільярдів гривень.

"Офіційний прожитковий мінімум щонайменше на 30% не відповідає реальному розміру прожиткового мінімуму. Тому розміри соціальної допомоги на дітей-сиріт, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам та іншим соціально вразливим групам населення не здатні забезпечити навіть елементарний рівень соціального захисту", - вважають у "НУ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджет-2012 гальмуватиме розвиток України - експерт

Партійці також заявили, що, усупереч положенням Конституції, уряд буде  в ручному режимі регулювати надання пільг та допомог для більшості категорій соціально незахищених громадян, в залежності від наявності коштів у бюджеті.

"Це означає, що ганебна практика урізання законних соціальних виплат для чорнобильців матиме продовження", - зауважили у "Нашій Україні".

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна": Паразити із влади ведуть українців до зубожіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути