середа, 21 грудня 2011 15:53

Григорович закликала депутатів цькувати мовний законопроект Колесніченка і Ківалова

Григорович закликала депутатів цькувати мовний законопроект Колесніченка і Ківалова

Розіграш "мовної карти" уже не врятує теперішню владу від втрати довіри виборців. Крім того, "Наша Україна" закликала народних депутатів не допустити винесення на розгляд парламенту законопроекту "Про засади державної мовної політики".

Як повідомила прес-служба "Нашої України", про це заявила народний депутат від НУ-НС Лілія Григорович. Так вона прокоментувала відмову Верховної Ради підтримати урядовий законопроект "Про дошкільну освіту" (щодо мови виховання), спрямований на розширення використання російської мови в дитячих садочках та висновки Венеціанської комісії щодо мовного законопроекту регіоналів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венеціанська комісія "розгромила" мовний закон "регіоналів"

"Позитивно, що здоровий глузд та почуття відповідальності беруть гору в парламенті, і народні депутати відмовляються підтримувати відверто антиукраїнські ініціативи влади", - відзначила Григорович.

Також, на її думку, важливо, що фахові європейські інституції солідарні з оцінками "антиукраїнського за своєю суттю" законопроекту "Про засади державної мовної політики", внесеного депутатами-регіоналами Вадимом Колесніченком та Сергієм Ківаловим.

"Наша Україна" послідовно протидіє намірам влади підірвати державний статус української мови і обмежити її використання в сферах публічного життя в більшості областей України", - зауважила нашоукраїнка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніченко: Венеціанська комісія "мовний законопроект" схвалила, а все інше - пересмикування

Народний депутат констатувала, що "розмивання теперішньою владою державного статусу української мови" суперечить  10 статті Конституції і несе пряму загрозу для незалежності України.

Як наслідок, "Наша Україна" закликала народних депутатів, керуючись своєю присягою і совістю, "не допустити винесення на розгляд парламенту цього антиукраїнського закону".

"Ми маємо зробити все для того, щоби новий наступ влади на державний статус української мови закінчився так само безплідно, як і восени минулого року", - підкреслила Григорович.

Зараз ви читаєте новину «Григорович закликала депутатів цькувати мовний законопроект Колесніченка і Ківалова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

158

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути