вівторок, 15 листопада 2011 10:39

У "Нашій Україні" звинуватили владу у небажанні оподатковувати олігархів

У "Нашій Україні" звинуватили владу у небажанні оподатковувати олігархів

Запровадження податку на багатство гальмує лише влада. Як повідомила прес-служба "Нашої України", про це заявила народний депутат від цієї політсили Лілія Григорович, коментуючи проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження податку на багатство", анонсований віце-прем'єром з питань соціальної політики Сергієм Тігіпком.

За словами Григорович, закон про оподаткування багатства мав бути прийнятий вже давно.

"Такий закон діє в усіх розвинутих країнах, а в період складної економічної ситуації ставки податків на багатство лише зростають. Але в Україні запровадження податків на багатство гальмує сама влада", - вважає нашоукраїнка.

Вона наголосила - у соціально-економічній сфері влада реалізує "цинічну політику подвійних стандартів".

"З одного боку, брутально урізаються виплати для малозабезпечених громадян, чорнобильців, афганців, погіршуються умови пенсійного забезпечення, а з іншого - відсутні будь-які дії щодо скасування привілеїв високопосадовців, оподаткування наддоходів олігархів та протидії виведенню коштів в офшори", - зауважила політик.

Григорович нагадала, що вона ще в квітні цього року внесла на розгляд парламенту законопроект № 8436 "Про соціальну відповідальність великого бізнесу перед суспільством" та № 8437 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування наддоходу з фізичних осіб)", але через протидію депутатів від більшості ці законопроекти досі не включені в порядок денний.

Зараз ви читаєте новину «У "Нашій Україні" звинуватили владу у небажанні оподатковувати олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути