пʼятниця, 11 листопада 2011 11:33

"Наша Україна" закликала гуманітаріїв Януковича зупинити антиукраїнський "наступ"

"Наша Україна" закликала гуманітаріїв Януковича зупинити антиукраїнський "наступ"

Партія "Наша Україна" закликає громадську Гуманітарну раду при президентові України висловити свою однозначну позицію з приводу дій влади, які носять відверто антигуманітарний та антиукраїнський характер.

Зокрема, як повідомили у прес-службі "Нашої України", представники цієї політсили запропонували Гуманітарній раді під час свого засідання 11 листопада підтримати вимоги української громадськості, культурних і просвітницьких організацій та рекомендувати президенту Віктору Януковичу не підписувати закон, що обмежує присутність українського продукту до 25% мовлення у телерадіоефірі замість 50%, що існує на сьогодні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи залишили українській музиці на радіо лише 25%

Крім того, нашоукраїнці просять раду рекомендувати своїм однопартійцям із Партії регіонів у Верховній Раді відкликати "антиукраїнський за своїм характером" законопроект "Про засади державної мовної політики", яким цілеспрямовано нівелюється державний статус української мови.

Політики також вимагають від Гуманітарної ради звернутись до органів місцевого самоврядування з рекомендацією накласти мораторій на закриття, виселення чи розірвання договорів оренди із книгарнями, видавництвами та іншими закладами культури.

"Необхідно припинити цю поширену ганебну практику в країні, кричущими прикладами якої є спроби виселення товариства "Просвіти" в Одесі та захоплення приміщень хорової капели імені Л. Ревуцького та дитячого видавництва "А-ба-ба-га-ла-ма-га" у Києві", - наголосили у "Нашій Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейдери атакували видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА"

Разом з тим, опозиціонери вимагають відправити у відставку міністра освіти Дмитра Табачника, "з ініціативи якого розпочало переписування підручників з історії, знижено вимоги до вивчення української мови; розроблено законопроект "Про вищу освіту", який обмежує рівний доступ української молоді до якісної освіти" тощо.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" закликала гуманітаріїв Януковича зупинити антиукраїнський "наступ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути