вівторок, 14 червня 2022 23:50

"Нас чекає дуже відверта і жорстка розмова" - Андрусів про "Рамштайн-3"

"Нас чекає дуже відверта і жорстка розмова" - Андрусів про "Рамштайн-3"
Третє засідання контактної групи з питань оборони України відбудеться 15 червня. Фото: eastnews.ua

Позиція України має бути жорсткою під час чергової зустрічі міністрів оборони, яка пройде на базі Рамштайн.

"Ми маємо говорити жорстко, вимагати відповідей. Російська збройна перевага вражає масштабами і це є наслідком якраз невиконання домовленостей від деяких партнерів," – сказав радник міністра внутрішніх справ України Віктор Андрусів в ефірі "24 каналу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк назвав точну кількість зброї, якої не вистачає Україні для перемоги

Ситуація на фронті виглядає загрозливо через те, що у нас дуже мало того озброєння, яке нам надали західні партнери. Йдеться і про те, що просто пообіцяли.

Учасники зустрічі, які брали на себе такі зобов'язання, повинні прозвітувати за фактами виконаних завдань, вважає радник міністра. "Завтра нас чекає дуже відверта і жорстка розмова", - додав Андрусів.

"Хтось активно "закидає" тезу про те, що "Україна нахабніє". Ні, ми не нахабніємо, а просто намагаємося вижити. І ціна нашого виживання – ваше виживання, адже всі розуміють, що чекає на світ, якщо Україна впаде", – підкреслив він.

"Якби всі країни виконали власні зобов'язання, ми б сьогодні не говорили про те, що у нас немає сил оборонятись. Ми б говорили про більш ефективні контрнаступи", - додав радник міністра МВС.

Третє засідання контактної групи з питань оборони України на чолі з Ллойдом Остіном відбудеться 15 червня. На зустрічі у форматі "Рамштайн" зберуться міністри оборони понад 40 країн.

Перша зустріч в новому форматі відбулася 26 квітня за ініціативи США на авіабазі Рамштайн у Німеччині. Зібралися майже 40 країн, як із НАТО, так і з-поза Альянсу. Вони взяли на себе конкретні зобов'язання щодо військової допомоги Україні.

Наступна зустріч відбулася 23 травня. Там ще раз засвідчили готовність допомагати українській армії.

Зараз ви читаєте новину «"Нас чекає дуже відверта і жорстка розмова" - Андрусів про "Рамштайн-3"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути