понеділок, 09 серпня 2021 19:48

Найбільше від "слуг": показали статистику зареєстрованих законопроєктів у липні

Найбільше від "слуг": показали статистику зареєстрованих законопроєктів у липні
Представники фракції "Слуга народу" брали участь у розробленні 67 законопроєктів. Фото: Верховна Рада

У Верховній Раді в липні зареєстрували 104 законопроєкти. У червні їх було 156. Президент Володимир Зеленський подав 6 ініціатив, уряд прем'єра Дениса Шмигаля – 11, народні депутати – 87. Статистику підготувало видання "Слово і діло".

Представники фракції "Слуга народу" брали участь у розробленні 67 законопроєктів. Найактивніше працювали Галина Третьякова (15 законопроєктів), Андрій Клочко (14) і Сергій Швець (13).

Депутати від групи "За майбутнє" приєдналися до розроблення 29 законопроєктів, представники фракції "Голос" – 23 законопроєктів. Підписи членів групи "Довіра" стоять під 22 законопроєктами, найактивнішою була Лариса Білозір, яка брала участь у написанні 12 проєктів. Представники фракції "Опозиційна платформа – За життя" брали участь у створенні 14 законодавчих ініціатив, найбільше законотворчою діяльністю займався Ігор Абрамович. У створенні 13 законопроєктів брали участь члени фракції "Європейська солідарність". На рахунку депутатів від "Батьківщини" 11 законопроєктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Форум, Хортиця, Єрмак – як минув тиждень Зеленських у фото

Серед позафракційних депутатів найбільше законотворчою діяльністю займався віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук.

Серед шести законопроєктів, поданих Володимиром Зеленським, є ратифікація угоди з ЄБРР щодо участі України у Фонді східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля, а також ратифікація Конвенції Ради Європи про комплексний підхід до питань безпеки, охорони та обслуговування під час футбольних матчів та інших спортивних заходів. Також президент запропонував внести зміни в закон про державні нагороди України.

Кабмін Шмигаля запропонував внести зміни до Бюджетного та Митного кодексів. Крім того, подано урядовий законопроєкт про загальнодержавну цільову соціальну програму "Питна вода України" на 2022-2026 роки.

Якби парламентські вибори відбувалися наприкінці липня, до Верховної Ради пройшли б п'ять політичних сил. Подолали б 5% прохідний бар'єр "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Батьківщина", "Європейська солідарність", "Сила і честь". Такі дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше від "слуг": показали статистику зареєстрованих законопроєктів у липні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути