Ексклюзиви
вівторок, 24 березня 2020 17:21

Надзвичайний стан розколов Зе-команду

Надзвичайний стан розколов Зе-команду
Великий бізнес каже президенту не вводити надзвичайного стану. Фото: УНН

Рішення про введення надзвичайного стану в Україні розділило оточення президента Володимира Зеленського на два умовні табори "за" і "проти".

Про це пише "Українська правда" з посиланням на джерела в Офісі президента.

"Перші виступають за жорсткі умови боротьби з коронавірусом, до них відносять Арсена Авакова, Сергія Шефіра. Також за введення надзвичайного стану виступає міністр охорони здоров'я Ілля Ємець, який навіть погрожував піти у відставку, якщо рішення про НС не буде ухвалено. Мовляв, ситуація катастрофічна і він не хоче нести за неї відповідальність одноосібно.

Інша група, до якої входять сам президент і голова його Офісу Андрій Єрмак, - проти введення НС. І на таке "світосприйняття" вплинули розмови Зеленського з представниками великого бізнесу", - повідомляє ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Авакова наполягають на надзвичайному стані

"Як відомо, в понеділок, 16 березня, глава держави зібрав в Офісі бізнесменів та олігархів і попросив про допомогу. І зараз саме ця група людей - опора та підтримка Зеленського в боротьбі з коронавірусом. Звичайно, великий бізнес виступає проти введення НС і наводить президенту аргументи з цього приводу.

Загравання з великим капіталом дійшло вже до того, що Зеленський вирішив особисто втрутитись у конфлікт голови Харківської ОДА Олексія Кучера з Олександром Ярославським і Геннадієм Кернесом. І не на боці Кучера, якого він призначав на посаду.

Після допису у Facebook, де Кучер порівняв Ярославського з трактором, Зеленський особисто зателефонував голові ОДА і попросив перепросити перед бізнесменом. Або ж шукати нове місце роботи. Як результат Кучеру довелося миритися з Кернесом і Ярославським.

Харківський бізнесмен домовився з Джеком Ма про доставку з Китаю тестів на коронавірус. І тому в очах Зеленського він безумовно здається героєм.

Ось така кооперація великого бізнесу та влади. Цікаво, чим вона обернеться для України?" - пишуть журналісти.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що вводити в Україні надзвичайний стан немає причин.

Зараз ви читаєте новину «Надзвичайний стан розколов Зе-команду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути