Ексклюзиви
понеділок, 23 березня 2020 22:43

Шмигаль: У надзвичайному стані потреби немає

Шмигаль: У надзвичайному стані потреби немає
Динаміка розповсюдження коронавірусу в Україні є помірною, каже прем'єр. Фото: kmu.gov.ua

Немає причин вводити в Україні надзвичайний стан.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль увечері у понеділок в ефірі телеканалу ICTV.

"На даний момент немає потреби запровадження надзвичайного стану в Україні. Такий стан запроваджується дійсно тоді, коли є надзвичайні події. Сьогодні розвиток коронавірусу в Україні є доволі помірним. На відміну від багатьох країн Європи.

У тих областях, де коронавірус з'являється після першого захворілого, запроваджується стан надзвичайної ситуації. Кабмін його затверджує для кожного регіону. Поки що цих заходів достатньо для того, щоб ефективно управляти", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший "слуга" підхопив коронавірус

"Щодо запровадження надзвичайного стану, це окреме рішення, яке Кабінет міністрів пропонує президенту у вигляді проєкту указу голови держави. І далі Верховна Рада такий указ затверджує. Цього тижня так не виглядає, що є така потреба вводити надзвичайний стан в Україні", - додав глава уряду.

Також Шмигаль сказав, що на сьогоднішній день влада "доволі оперативно прийняла всі рішення".

"Уряд чітко обмежив усі шляхи попадання і розповсюдження коронавірусу. Це одна з причин, чому динаміка є помірною на сьогоднішній день.

Але ніхто не застрахований від іншого розвитку подій. За останні декілька тижнів в Україну в'їхали майже 2 тис. людей зі всього світу. Тому найближчі 2 тижні ситуація може змінюватися. Але ми сьогодні робимо всі заходи, щоб максимально це (поширення коронавірусу. - Gazeta.ua) обмежити", - заявив прем'єр.

За даними Центру громадського здоров'я, станом на 23 березня в Україні 73 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні.

Кабінет міністрів увів режим надзвичайної ситуації у 9 областях.

Зараз ви читаєте новину «Шмигаль: У надзвичайному стані потреби немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути