Ексклюзиви
вівторок, 24 березня 2020 12:54

У Авакова наполягають на надзвичайному стані

У Авакова наполягають на надзвичайному стані
Надзвичайний стан Україну чекає, кажуть в МВС.

Україну чекає прийняття заходів надзвичайого стану.

Про це сказав радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко.

"На сьогодішній день уже більшість країн Європи прийняли у себе заходи надзвичайного стану.

Україна зіштовхнулась із сотнею випадків захворювання і 3 смертями. На нас чекає, судячи з динаміки, графіків розгортання хвороби в різних країнах світу, зростання кількості і тих, хто захворів, і, на жаль, тих, хто помер. Через це матимемо реагування дещо пізніше. Тоді, коли цифри будуть переконливими. Для тих людей, для кого вони сьогодні непереконливі", - сказав радник Авакова в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Через це найближчим часом Україну чекає прийняття заходів надзвичайого стану", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський звинуватив політиків у "мародерстві"

"Чому потрібен саме надзвичайний стан? Чи не можна обійтися заходами, які в нас є - надзвичайною ситуацією? Потрібен надзвичайний стан, дорогі друзі. Бо при заходах надзвичайної ситуації залишається вдома якась частина людей.

Заходів надзвичайного стану всього 25. Вони можуть бути різною мірою використані. А можуть - ні, у разі самодисципліни громадян на високому рівні.

Надзвичайний стан дозволяє обмежити свободу пересування громадян і транспортних засобів. Дозволяє, наприклад, відчуження майна. Ми не говоримо, що будуть ходити по квартирах і забирати масло, молоко, хліб. Йдеться про те, що, наприклад, є громадяни, які хотіли скористатися ситуацією на світовому ринку, скупили за ціною кінця 2019 року і хочуть продати за сьогоднішньою ціною медичні препарати, маски, антисептики. Так, вони мають право тримати його в себе. Але надзвичайний стан частково обмежує це право і в інтересах суспільства забрати.

Дозволяє швидко усунути керівників у разі неналежного виконання завдань. Під час надзвичайного стану саме штаб має можливість усувати керівників.

Що стосується мобілізації ресурсів підприємств, організацій, установ. Наприклад, у Мілані використовують ангар із проведення виставок для тимчасової клініки хворих на коронавірус. Не виключаю, що в Україні із таким можуть звернутися власники великого виставкового центру на Лівобережній. Але і можуть не звернутися. І тоді штаб надзвичайної ситуації буде приймати рішення, які саме заклади (державні, приватні, комунальні) можуть бути придатні для порятунку людей", - заявив Варченко.

Радник міністра також заявив, що зараз за невиконання заходів карантину накладено понад 2 тис. адміністративних штрафів.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що вводити в Україні надзвичайний стан немає причин.

Зараз ви читаєте новину «У Авакова наполягають на надзвичайному стані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути