понеділок, 19 жовтня 2015 10:16

Над президією Ради хочуть розмістити ікону Богородиці - найцікавіші законопроекти

Над президією Ради хочуть розмістити ікону Богородиці - найцікавіші законопроекти
zn.ua

Протягом минулого тижня у Верховній Раді було зареєстровано 54 законопроекти.

Встановити у сесійній залі парламенту ікону "Покрови Пресвятої Богородиці" пропонує нардеп з "Народного фронту" Юрій Тимошенко.

"Ще у козацькі часи у центральній частині Запорізької Січі завжди була церква Богородиці, яку козацтво вважало своєю заступницею. На Покрову збиралася козацька рада, на якій обирали нового отамана... Свято Покрови вважається Днем заснування Української Повстанської Армії...Тому в умовах війни, враховуючи визнання свята Днем захисника України, доречно вшанувати традиції наших предків, душевні прагнення народу та встановити ікону "Покрова Пресвятої Богородиці" в сесійній залі Верховної Ради", - йдеться у пояснювальній записці до документу.

Ікону пропонується встановити "на стіні за столом президії".

Проект закону про Державний Прапор подав уряд. Текст документу відсутній на сайті Ради. Раніше у Кабміні повідомляли: законопроект передбачає запровадження присяги на вірність державному прапору. "Переконаний, що український парламент підтримає ініціативу уряду щодо закону про державний прапор України і запровадження присяги на вірність державному прапору, яка буде складатися і учнями, і студентами, і державними службовцями", - заявляв раніше прем'єр Арсеній Яценюк.

Також на сайті Ради зареєстрований проект постанови "про надання згоди на затримання та арешт судді господарського суду Київської області Павла Скутельника. Документ внесений нардепами з "БПП".

Зараз ви читаєте новину «Над президією Ради хочуть розмістити ікону Богородиці - найцікавіші законопроекти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути