Ексклюзиви
понеділок, 19 листопада 2018 13:03

НАБУ веде проти Мартиненка "гібридну війну" – адвокат

НАБУ веде проти Мартиненка "гібридну війну"  – адвокат
Адвокат екс-депутата Миколи Мартиненка (на фото) Петро Бойко заявив, що НАБУ руками кишенькових "активістів" намагається тиснути на суддів та дискредитувати Шевченківський райсуд. Фото: Факти - ICTV

Захист екс-депутата Миколи Мартиненка представить на судовому засіданні документи і дані незалежних експертиз, які спростують звинувачення на його адресу.

Про це повідомила прес-служба колишнього депутата з посиланням на адвоката Петра Бойка.

За його словами, "НАБУ прекрасно знає про документи, які захист надасть суду, тому намагається створити шумову завісу. Причому в хід ідуть негідні для правоохоронного органу методи. Руками державної структури ведеться справжня "гібридна війна" проти Миколи Мартиненка, який добровільно відмовився від депутатського імунітету ще в 2015 р.", - відзначив захисник.

"По-перше, НАБУ руками кишенькових "активістів" намагається тиснути на суддів та дискредитувати Шевченківський райсуд. Микола Мартиненко вимагав відкритого судового процесу, але НАБУ роками саботувала передачу справи до суду. Нарешті почався її розгляд в суді, проте з боку піар-обслуги бюро це подається майже як злочин. Центр Шабуніна влаштовує скандали під час судових засідань та поширює недостовірну інформацію", - підкреслив адвокат.

"По-друге, НАБУ та платні "активісти" піар-засобами підміняють відсутність доказів. І вже замість суду винесли Мартиненку обвинувальний вирок. НАБУ та близькі "активісти" живуть у власному задзеркаллі, у них своє уявлення про право і закон. Це дивна збоченість – "всіх в тюрму, а чи є вина - значення не має". Але при цьому друзям НАБУ – індульгенція від всіх злочинів", - вказав Бойко.

"По-третє, НАБУ почало клонувати справу, яка зараз розглядається в суді. Це безпрецедентний випадок – намагання по другому колу судити за одні й ті ж вигадані правопорушення (!) Такого немає навіть в "бананових республіках". Але НАБУ передчуває своє фіаско і знову намагається фальсифікувати "докази". Горе-детективи пізно схаменулися, що забули провести в "справі Мартиненка" почеркознавчу експертизу. А справа вже в суді! От що робити?! Ці двійочники придумали, як вони вважають, "геніальну" ідею: "а давайте її зробимо… в іншій справі". Вони не вчили закон: коли справа в суді, то це лише доказ їх некомпетентності і заанґажованості", - наголосив адвокат.

Він підкреслив, що захист готовий і до Антикорупційного суду. "Наші аргументи є юридично значимими - на відміну від макулатури, яку представило НАБУ", - сказав Петро Бойко.

За його словами, захист буде домагатися кримінального покарання для всіх причетних до фальсифікації справи по Мартиненку.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ веде проти Мартиненка "гібридну війну" – адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути