понеділок, 09 липня 2012 13:54

На виборах у Лівії перемогла партія колишнього прем'єра

На виборах у Лівії перемогла партія колишнього прем'єра
Лівійці обирали 200 делегатів до Генерального національного конгресу. Фото: Reuters

Партія колишнього прем'єр-міністра Лівії Махмуда Джібріля Альянс національних сил (АНС) здобула значну перемогу на перших в цій країні вільних виборах, повідомляє у своєму редакційному блозі газета The Guardian.

Точні цифри підсумків голосування поки не готові, як очікується, вони будуть оприлюднені найближчими днями. Однак, за словами кореспондента видання в Тріполі, вже зараз можна говорити, що АНС, що вважається ліберальною партією, переміг, а ісламісти, які протистояли йому, - програли. Згідно інформації з місцевої ЦВК, у столиці та Бенгазі партія Джібріля набрала близько 80 відсотків голосів, але в інших регіонах її показники дещо гірше.

У минулу суботу лівійці обирали 200 делегатів до Генерального національного конгресу - структуру, яка буде виконувати функції парламенту, призначить прем'єра і уряд, а також буде писати нову конституцію країни.

Якщо попередні підсумки виборів підтвердяться, це означатиме, що Лівія пішла дещо іншим шляхом, ніж сусідні Туніс і Єгипет, де після революцій до влади прийшли помірні ісламісти.

Як повідомляє "Аль-Джазіра", раніше Джібріль кілька разів просив не називати свою партію "світською" і "ліберальною", оскільки її програма не несе ідеологічного навантаження і націлена на відновлення країни і зростання економіки. Він також заявляв про готовність вступити в коаліцію з іншими партіями.

Вільні вибори стали можливі в Лівії завдяки успіху торішньої революції, в результаті якої був убитий Муаммар Каддафі, який одноосібно правив країною 42 роки.

Зараз ви читаєте новину «На виборах у Лівії перемогла партія колишнього прем'єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути