Ексклюзиви
неділя, 13 листопада 2011 12:07

Спецтема: Війна у Лівії

Після смерті Каддафі в Лівії почалися криваві розбірки між племенами
11

Фото: Фото: Reuters

Збройні зіткнення між формуваннями Перехідної національної ради Лівії, що брали участь у поваленні режиму Муамара Каддафі, спалахнули в 30 км на захід від Тріполі.

Як повідомила лівійська газета "Нова Куріна", сутички між "революціонерами" міста Ез-Завія і регіону Ель-Майя почалися у четвер ввечері й тривали всю п'ятницю. Бої йдуть за колишню тренувальну базу 32-ї бригади спеціального призначення, яку очолював син убитого полковника Хаміс.

За словами очевидців, ворогуючі загони активно застосовують один проти одного важке озброєння і великокаліберні кулемети. Багато місцевих жителів в паніці залишають свої будинки, прилеглі до району зіткнень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свобода завжди приходить гола. Якою буде Лівія без Каддафі

Тим часом, прихильники Каддафі, які опинилися в сусідніх державах, продовжують спроби уникнути помсти з боку нового керівництва Лівії.

Колишній глава уряду аль-Багдаді аль-Махмуді, який перебуває в Тунісі, вимагає надання йому статусу "політичного біженця", щоб уникнути видачі новим лівійським властям.

Нагадаємо, Муаммар Каддафі загинув 20 жовтня при спробі втекти з Сирта. Його автоколону атакувала авіація НАТО, після чого охорона сховала полковника у водостічній трубі. Там його і виявили бійці ПНР. Ще живого Каддафі поволокли до машини. На відеозаписах, які потрапили в Інтернет, знято, як натовп знущався над ще живим полоненим.

Зараз ви читаєте новину «Після смерті Каддафі в Лівії почалися криваві розбірки між племенами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути