пʼятниця, 21 жовтня 2011 09:59

Спецтема: Війна у Лівії

Каддафі офіційно визнали загиблим, перед смертю над ним знущалися
37

Фото: Фото: Reuters

Прем'єр-міністр Національного перехідного ради Лівії Махмуд Джибріль офіційно оголосив про смерть Муаммара Каддафі.

Джібріль підкреслив, що загибель Каддафі знаменує собою перехід до "нової, об'єднаної Лівії з єдиним народом і єдиним майбутнім". Він пообіцяв уже 20, саме пізніше 21 жовтня оголосити про остаточне звільнення країни від колишнього диктатора і його прихильників, пише Lenta.ru.

В ході свого виступу Джибріль також звернувся до влади Алжиру з проханням видати родичів Каддафі, що переховуються там . За наявними даними, у сусідній країні знаходяться два сина полковника, його дружина і дочка.

Раніше про смерть Каддафі повідомляли неназвані представники НПР, а також військові командири, що брали участь у штурмі Сирта - останнього оплоту лоялістів. Потім ці відомості підтвердив міністр інформації Лівії Махмуд Шаммая. Він розповів, що Каддафі отримав смертельні поранення в ході бою з урядовими військами. Також Шаммая заявив, що з метою безпеки тіло колишнього диктатора буде надіслано в "секретне місце".

Лівійський лідер Муаммар Каддафі, можливо, загинув не в результаті бомбардування чи обстрілу, як повідомлялося раніше, а від рук 18-річного юнака, пише Newsru.

Арабські телеканали, зокрема, Al Arabiya, демонстрували кадри з молодим лівійцем на ім'я Ахмед аш-Шайбані, що сидить на плечах бійців Перехідної національної ради, стверджуючи, що саме він застрелив полковника. (Згодом стаття з сайту Al Arabiya з якихось причин була видалена).

При цьому аш-Шайбані тримає в руках золотий 9-міліметровий пістолет, який він нібито забрав у поваленого лівійського лідера перед тим, як убити його.

Судячи з усього, перед смертю над Каддафі знущалися. Його захопили живим, однак розлючені повстанці спочатку побили полковника. Потім хтось вистрілив у полковника кілька разів. Останню кулю в скроню випустив саме аш-Шайбані.

З погляду світового права такий вчинок досить сумнівний і повинен викликати питання до Перехідної національної ради з боку світової спільноти.


Зараз ви читаєте новину «Каддафі офіційно визнали загиблим, перед смертю над ним знущалися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

99

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути