понеділок, 07 травня 2012 16:31

Суд Тріполі отримав нові матеріали у справі українських полонених

Суд Тріполі отримав нові матеріали у справі українських полонених
В понеділок пройшло 4-е засідання по цій справі. Фото: analytic-info.net

Військовий суд Тріполі (Лівія) продовжить розгляд справи щодо затриманих за підозрою в участі у військових діях українців 21 травня.

Як розповів в понеділок прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров, в понеділок пройшло 4-е засідання по цій справі, на якому і сторона обвинувачення і сторона захисту передали суду нові матеріали справи і заявили про необхідність додаткового вивчення цих документів.

"У зв'язку з цим наступне судове засідання відбудеться 21 травня", - повідомив Дікусаров.

Він додав, що затримані українці почуваються задовільно і після судового засідання мали можливість поспілкуватися зі своїми адвокатами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полонені лівійцями українці дивляться телевізор і ходять у спортзал

За інформацією МЗС, 10 травня в місце утримання українців прибудуть їхні адвокати для проведення зустрічі, а також українські дипломати.

Як повідомлялося, у вересні 2011 року стало відомо про затримання в Лівії понад 20 українців - цивільних фахівців, які прибули для роботи на об'єктах лівійської нафтової промисловості. Понад півроку лівійські повстанці тримали українців під арештом попри те, що їхню провину не було доведено.

Уже в березні 2012 року троє громадян України зусиллями українських дипломатів були звільнені з лівійського полону і повернулися на батьківщину, решту і далі утримували лівійські повстанці під вартою.

З моменту затримання українців в ЗМІ періодично з'являлася інформація про те, що насправді громадяни Україні є найманцями, які воювали на боці Каддафі, тому їх і затримали повстанці. Однак у зовнішньополітичному відомстві цю інформацію неодноразово спростовували.

 

Зараз ви читаєте новину «Суд Тріполі отримав нові матеріали у справі українських полонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути