четвер, 19 жовтня 2006 11:42

На "Інтер", ICTV та "5 канал" чекають проблеми з ліцензіями

У телеканала "Інтер", радіостанцій "Європа плюс" і "Наше Радіо", а також ще в 20-25 телерадіокомпаній можуть виникнути проблеми з продовженням ліцензій на мовлення.

- У зв"язку з ухваленням закону, згідно з яким засновниками ТРК, що ведуть мовлення на території України, не можуть бути нерезиденти України, у багатьох теле- і радіокомпаній виникнуть труднощі, коли вони захочуть продовжити ліцензії, - повідомив заступник голови Нацради з телебачення і радіомовлення Юрій Сторожук.

Серед "проблемних" компаній Нацрада назвала також радіостанції "Русское радио Украина", "Kiss FM", "Gala Radio", "5 канал", СТБ, ICTV та інші. У цілому під дію закону підпадають близько 20-25 ТРК, пише газета "Дєло".

Нагадаємо, що 1 березня 2006 року Президент підписав закон, відповідно до якого засновниками ТРК можуть бути тільки резиденти України. Тоді як раніше ТРК могли мати 30% іноземного статутного капіталу.

- Прийнятий закон необхідний, але його варто чітко прописати і ухвалити необхідні поправки. На даному етапі він, по суті, є перешкодою для приходу іноземних інвестицій, - вважає Сторожук, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «На "Інтер", ICTV та "5 канал" чекають проблеми з ліцензіями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути