Ексклюзиви
понеділок, 01 листопада 2010 11:53

На Київщині члени комісій тягнуть час, щоб позбутися спостерігачів

На Київщині члени комісій тягнуть час, щоб позбутися спостерігачів

У Київську обласну територіальну виборчу комісію за станом на 11.00 ранку не надходило жодного протоколу про результати голосування по виборах в обласну раду.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в Київському обласному тервиборчкомі.

Попередню інформацію про результати голосування в комісії чекають отримати до ранку вівторка, 2 листопада.

Голова Київського облтервиборчкому Дмитро Деревенець повідомив, що явка виборців на виборах в Київській області склала 55- 60%.

"Явка склала 40-70% (по різних районах), а в середньому по області - 55-60%", - сказав він.

За його словами, результати голосування Київський облтервиборчком обнародує тільки після отримання протоколів районних і міських (обласного підпорядкування) тервиборчкомів.

"Система попереднього інформування не була введена, тому чекаємо остаточних результатів по протоколах територіальних комісій - розглядатимемо і оповістимо", - заявив Деревенець.

Разом з тим, в Громадській мережі "Опора" повідомили, що дільничні комісії в Київській області розкрили урни і приступили безпосередньо до підрахунку голосів лише під ранок.

Це було зв'язано, зокрема, з тим, що в комісіях виникли проблеми з підведенням підсумків по кількості виданих бюлетенів і звіркою цієї кількості з нумерацією на корінцях, що залишилися.

Так, спостерігачі зафіксували випадок, коли на одній з дільниць комісія тривалий час чекала, поки один з членів комісії погасить недійсні бюлетені.

"Одна людина протягом двох годин ножицями гасила близько 1,2 тис. недійсних бюлетенів, а решта членів комісії просто сиділа і чекала", - повідомив представник "Опори" Олександр Сивченко.

"Невідомо - це просто так вийшло, або, можливо, хтось просто зацікавлений, щоб затягувати ці процеси", - додав він.

"У наших спостерігачів на місцях враження, що комісії прагнуть затягнути процес підрахунку голосів, щоб спостерігачі втомилися і менше за цим стежили", - відзначив Сивченко.

Спостерігачі "Опори" також зафіксували, що в районну і міську територіальну виборчу комісію в Білій Церкві виборча документація надходить "погано упакована і без печатки".

За даними "Опори", за станом на 10.00 ранку ні в одну з територіальних комісій не надійшли протоколи всіх дільничних комісій.

Зараз ви читаєте новину «На Київщині члени комісій тягнуть час, щоб позбутися спостерігачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути