середа, 18 травня 2011 16:42

На Івано-Франківщині отруїли рибу на 100 тисяч гривень

На Івано-Франківщині отруїли рибу на 100 тисяч гривень

На 100 тисяч гривень оцінила обласна рибоохоронна інспекція збитки, спричинені масовим отруєнням риби в річці Буркач, поблизу села Сівка-Войнилівська, Калуського району на Івано-Франківщині.

За словами голови Сівко-Войнилівської сільської ради Оксани Галки, перші ознаки лиха селяни виявили в неділю, 15 травня, а 16 травня здохла риба вже масово валялась на березі неподалік села.

Буркач – невелика річка, довжиною близько 3 кілометрів – бере початок з джерела, розташованого приблизно в 150 метрах від ферм сільськогосподарського підприємства з датськими інвестиціями "Даноша". Селяни припускають причетність цього підприємства до отруєння риби.

На місці побували представники обласної рибінспекції, екологічної прокуратури, калуських районних екологічних та санітарних служб, а також слідчо-оперативна група УМВС.

Вони відібрали проби води на хімічний аналіз, а також рибу для дослідження в Обласній державній лабораторії ветеринарної медицини, організували проведення першочергових слідчих дій. За словами представників міліції та прокуратури, версій загибелі риби є кілька. Проводиться перевірка.

Відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення РДА за погодження з керівництвом ТОВ "Даноша" доручено комісійно здійснити дослідження герметичності лагун на свинокомплексі в селі Лука.

Як стверджує начальник Івано-Франківської обласної рибінспекції Ігор Стефурак, в разі встановлення винних, на них буде накладено штрафні санкції, а також грошова компенсація завданих збитків.

Зараз ви читаєте новину «На Івано-Франківщині отруїли рибу на 100 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути