Ексклюзиви
пʼятниця, 15 лютого 2008 16:09

На 40% зросте товарообіг України, якщо вона вступить до СОТ

Якщо в липні Верховна Рада ратифікує протокол вступу України до Світової організації торгівлі, то до 2010 року товарообіг з іншими країнами збільшиться приблизно на 40%, заявляє міністр економіки України Богдан Данилишин.

За його словами, у Міністерстві економіки створять спеціальний відділ для аналізу протоколів на можливість запровадження їх в Україні. Міністр наголосив, що "на 80% в Україні вже давно діють й реалізуються принципи, які пов"язані з вимогами СОТ".

Міністр також нагадав, що сальдо зовнішньої торгівлі нині є негативним для України й така тенденція збережеться цього року.

Крім того, Данилишин наголосив на необхідності напрацювання механізмів захисту внутрішнього ринку України від можливого надходження на нього екологічно небезпечної продукції. "У період до липня, думаю, що буде створено відповідні механізми, робочі групи, які дадуть можливість нам формувати так званий споживчий кошик у частині нашої готовності до вимог СОТ", - сказав він. передає Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «На 40% зросте товарообіг України, якщо вона вступить до СОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути