вівторок, 23 серпня 2011 15:40

МЗС: питання щодо кримських маяків вирішуватимуть на переговорах з РФ

МЗС: питання щодо кримських маяків вирішуватимуть на переговорах з РФ

Питання використання гідрографічних об'єктів в Криму повинно вирішуватися виключно в ході переговорів між Києвом і Москвою, заявляють в МЗС Україні.

"Це питання має бути вирішене шляхом переговорів", - сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин у вівторок.

За його словами, в МЗС України наполягають, що питання використання маяків має вирішуватися відповідно до базових угод щодо Чорноморського флоту Росії і законодавством України шляхом підписання угоди про використання цих об'єктів.

"У ході переговорів українська сторона докладе максимум зусиль для того, щоб вирішити це питання без зайвої політизації, однак з повним дотриманням національних інтересів нашої держави", - заявив Волошин.

Крім того, в МЗС Україні негативно ставляться до спроб представників громадських організацій проникнути на територію ЧФ РФ в Криму, оскільки це може призвести до "трагічних наслідків".

Разом з тим, у МЗС України не піддають сумніву, що гідрографічні об'єкти повинні бути у власності України.

Зараз ви читаєте новину «МЗС: питання щодо кримських маяків вирішуватимуть на переговорах з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути