понеділок, 15 серпня 2011 10:34

УНП вимагає негайно забрати у Росії кримські маяки

УНП вимагає негайно забрати у Росії кримські маяки

Кримська організація Української народної партії (УНП) звернулася до Департаменту виконавчої служби Мінюсту з вимогою негайно вилучити маяки у Чорноморського флоту Російської Федерації та передати їх українському державному підприємству "Держгідрогеографія".

Як повідомила прес-служба УНП, за словами голови кримської організації партії Олега Фомушкіна, російський флот вже 20 років незаконно утримує маяки, завдавши багатомільйонних збитків України.

"6 маяків, 9 навігаційних знаків, дві станції радіонавігаційної системи "РС-10", розташовані в Євпаторії і на території Тарханкутського маяка, були незаконно захоплені Росією, а на їх території чергували російські військові, хоча ці об'єкти не були предметом домовленостей 1997 року і належали на той час Україні", – впевнений політик.

На його думку, навіть після судового рішення виконавча служба просто боїться виконувати свої безпосередні обов'язки.

"Керівництво держави має припинити затягувати повернення Україні маяків і негайно дати вказівку Мінюсту розпочати вилучення гідрогеографічної інфраструктури, що незаконно утримується ЧФ РФ, а спецпідрозділам Збройних сил України та Служби безпеки України  – забезпечити їх безпечне просування та роботу на цих об'єктах", – підсумував Фомушкін.

Нагадаємо, 2 серпня 2011 року Господарський суд Криму виніс рішення, що маяки Чорноморського флоту РФ найближчим часом повинні бути вилучені українськими судовими виконавцями.

Зараз ви читаєте новину «УНП вимагає негайно забрати у Росії кримські маяки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути