понеділок, 22 серпня 2011 09:16

На мисі "Сарич" російські військові затримали активістів "Студентського братства"

На мисі "Сарич" російські військові затримали активістів "Студентського братства"

Близько 20 активістів Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Студентське братство" розпочали акцію на мисі "Сарич" у Криму з метою активізації діяльності виконавчої служби з повернення Україні кримських маяків.

Наразі вісім активістів Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Студентське братство", які розпочали акцію громадського звільнення маяка "Сарич", утримуються військовослужбовцями Чорноморського флоту російської федерації на маяку "Сарич", повідомив спікер молодіжної організації Святослав Сірий.

За його твердженням, "коли активісти увійшли на територію маяка і піднялися на вежу "Сарича" російські військовослужбовці в силовій формі зібрали їх в рубку чергового по маяку і продовжують утримувати".

Сірий також повідомив, що "активісти відмовилися говорити з російськими військовослужбовцями, пояснивши, що на території маяка моряки РФ знаходяться незаконно, тому що є рішення судів про повернення маяків Україні та заяву міністра оборони України про повернення маяків".

"Ми будемо говорити тільки з українською стороною і сподіваємося, що тепер, коли міліцію не пускали на територію маяка, тепер, завдяки нашій акції, українська міліція зможе зайти сюди. Ми чекаємо на міліцію, відмовляємося відповідати на будь-які питання", - сказав спікер "Студентського братства ".

Сірий також заявив, що "маяки відсутні в переліку об'єктів, які Чорноморський флот Російської Федерації має право використовувати в Україну, тому Росія зобов'язана виконувати рішення українських судів про вилучення у неї незаконно захоплених маяків, оскільки це передбачено угодою країн СНД".

Представник "Студентського братства" також повідомив, що активісти демонтували на воротах маяка "Сарич" табличку з назвою контрольного пункту російських морських піхотинців для "залучення іноземних військовослужбовців до кримінальної відповідальної за силове захоплення стратегічних українських об'єктів навігаційного забезпечення, оренда яких заборонена законом".

Крім того, Сірий від імені "Студентського братства" звернувся до центральних органів влади України "покласти край незаконному перебуванню на "Сарич" іноземних військ, які не мають ні договорів оренди, ні інших законних підстав для базування на найпівденнішому мисі Україна".

Сірий також заявив, що активісти мають намір почати спорудження наметового містечка для продовження акції зі звільнення українських маяків до Дня Незалежності України.

2 серпня Господарський суд Криму скасував прийняте 23 вересня 2010 постанову Виконавчої служби Мін'юсту про відмову у відкритті виконавчого провадження з виконання судових рішень про передачу "Держгідрографії" кримських маяків.

Зараз ви читаєте новину «На мисі "Сарич" російські військові затримали активістів "Студентського братства"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути