пʼятниця, 19 серпня 2011 16:32

Міністерство оборони хоче повернути всі маяки Україні

Міністерство оборони хоче повернути всі маяки Україні

Міністерство оборони виступає за повернення з оренди маяків у Криму, які використовуються Чорноморським флотом Росії.

Зокрема, голова Міністерства оборони України Михайло Єжель сподівається на швидке вирішення питання з передач 5 маяків Чорноморського флоту Російської Федерації (ЧФ РФ) назад у підпорядкування української "Держгідрогеографіі".

"Коли заходиш в територіальні води держави, де вона відповідає за всі заходи, я думаю, що нонсенсом є те, що вони належать іншій державі. Я вважаю, що всі знаки повинні належати нашій державі", - сказав Єжель.

Зазначимо, що 2 серпня Господарський суд Криму підтвердив законність рішень Севастопольського апеляційного суду від 11 вересня 2006 року і Господарського суду Криму від 16 жовтня цього ж року про передачу Україні маяків ЧФ РФ, у зв'язку з чим Департамент державної виконавчої служби Міністерства юстиції України повинен приступити до вилучено 5 маяків у російських військових.

Крім того, суд ще раз нагадав, що судові виконавці повинні повернути Україну 2 станції радіонавігаційної системи "РС-10", розташовані в Євпаторії і на території Тарханкутського маяка.

З 2006 року українські суди стали виносити рішення, які вимагають вилучити засоби навігації у Росії, але Росія відмовлялася їх виконувати.

Зараз ви читаєте новину «Міністерство оборони хоче повернути всі маяки Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути