вівторок, 06 березня 2012 09:55

МЗС не переймається щодо критики від ЄС: Європа не хоче, аби Україна вступила до Митного союзу

МЗС не переймається щодо критики від ЄС: Європа не хоче, аби Україна вступила до Митного союзу

Міністри закордонних справ європейських країн розуміють, що вступ України до Митного союзу буде стратегічною поразкою Європи.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ Олег Волошин в ефірі 5 каналу, повідомляє "Українська правда".

"Відповідь буде у формі статті. Ми сподіваємося, що "International Herald Tribune" погодиться опублікувати найближчими днями текст, який уже узгоджено, підготовлено", - розповів він.

"Ключовий меседж такий: ми розуміємо, що реально редлайн, або скажімо м'якше, ключова характеристика, за якою буде оцінюватися стан демократії в Україні це парламентські вибори. І чинна влада зацікавлена ??у тому, щоб ці вибори були під дуже щільним моніторингом міжнародних спостерігачів", - зазначив представник МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз: Угоди про асоціацію не буде, допоки Тимошенко у в'язниці

При цьому він додав, що найближчим часом буде направлено офіційні запрошення на адресу ОБСЄ та інших міжнародних структур, з проханням направити спостерігачів.

Волошин також заявив, що європейські дипломати не випадково опублікували цей лист в день оголошення результатів виборів президента Володимира Путіна в Росії.

"Політичний порядок денний цієї людини, зокрема, скажімо так м'яко, у залученні України до Митного союзу. І фактично залучення до альтернативного європейській інтеграції шляху розвитку", - вважає дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представники ОБСЄ дуже розчаровані тим, що їх не пустили до Тимошенко

"Те, що з'являється ця стаття, свідчить про те, що наші друзі - міністри закордонних справ країн, які дійсно розуміють, що вступ України до Митного союзу, що інший геополітичний вибір України, це буде стратегічна поразка Європи у першу чергу", - додав він.

"Там є чіткий меседж, до речі, якого раніше не було, прямо сказано публічно, там сказано "ми хочемо закріпити Україну в Європі", - підсумував Волошин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безсмертний: ЄС може ввести до України такіж санкції, як щодо Білорусі

Нагадаємо, відкритий лист Україні в неділю опублікували міністри закордонних справ Швеції Карл Більдт, Великобританії - Вільям Гейг, Чехії - Карел Шварценберг, Польщі - Радек Сікорський і Німеччини - Гідо Вестервелле. Вони закликають Україну, зокрема, гарантувати право опозиції у повному обсязі взяти участь у жовтневих виборах до Верховної Ради, які називають лакмусовим папірцем для демократії в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Європі не бачать передумов, що Янукович помилує Тимошенко

Європейські дипломати вважають, що саме Україна зараз загальмувала процес схвалення Угоди про асоціацію з ЄС.

Зараз ви читаєте новину «МЗС не переймається щодо критики від ЄС: Європа не хоче, аби Україна вступила до Митного союзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути