понеділок, 05 березня 2012 17:29

Представники ОБСЄ дуже розчаровані тим, що їх не пустили до Тимошенко

Представники ОБСЄ дуже розчаровані тим, що їх не пустили до Тимошенко

Віце-президент Парламентської Асамблеї Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Вальбурга Габсбург Дуглас шкодує, що не змогла відвідати екс-прем'єра України Юлію Тимошенко у Качанівській виправній колонії.

"Функціонуюча правова система і гарантія правової безпеки є одними з найважливіших демократичних принципів, які повинні підтримуватися в країні. Дуже шкода, що ми були позбавлені можливості зустрічі з Юлією Тимошенко, і я сподіваюся, що відмова у нашому проханні приверне більше уваги до недоліків у сфері верховенства права та демократії в Україні", - цитує слова Дуглас прес-служба ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Делегацію ПА ОБСЄ не пустили до Тимошенко: "Ми на власні очі побачили, що відбувається в Україні"

В ОБСЄ зазначили, що замість зустрічі з Тимошенко члени делегації та чотири українські парламентарі з різних політичних партій зустрілися з начальником колонії і попросили його припинити цілодобове відеоспостереження за екс-прем'єром.

У повідомленні також говориться, що два тижні тому два представники керівництва Парламентської Асамблеї - голландські депутати Коскун Коруз і Катлін Феррьє - відвідали Київ для обговорення питань верховенства права. Українська влада відмовили в їхньому проханні відвідати Тимошенко у Харкові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремщики не захотіли пускати до Тимошенко представників ЄС

Як повідомлялося, представники ПА ОБСЄ не змогли зустрітися з Тимошенко у Качанівській колонії в понеділок. Начальник колонії Іван Первушкін пояснив відмову у відвідуванні тим, що цей візит не було узгоджено з Міністерством закордонних справ України.

Зараз ви читаєте новину «Представники ОБСЄ дуже розчаровані тим, що їх не пустили до Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути