Ексклюзиви
понеділок, 17 червня 2019 05:55

МЗС Британії: ЄС збирається переглянути умови Brexit

МЗС Британії: ЄС збирається переглянути умови Brexit
ЄС перегляне умови Brexit. Фото: Радіо Свобода

Лідери країн Євросоюзу продемонстрували готовність до проведення переговорів про умови Brexit із новим прем'єр-міністром Великої Британії.

"У ЄС кажуть, що якщо до них звернеться британський прем'єр-міністр, у якого будуть ідеї з приводу того, як вирішити питання про кордон у Північній Ірландії, то вони будуть готові переглянути пакет домовленостей", - заявив глава британського МЗС Джеремі Гант, повідомляє ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брекзіт скасовується? Прем'єр Британії погодилась на другий референдум

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер 3 квітня попередив під час виступу в Європарламенті, що за відсутності угоди про Brexit доведеться вирішити три головні проблеми, перш ніж визначати подальші відносини з ЄС.

Перша проблема стосується захисту прав і свобод громадян, які скористалися своїм правом вільного пересування до Brexit. Друга – повага Британією власних фінансових зобов'язань, які країна мала як член ЄС. Третя проблема, що вимагає безумовного рішення, – дотримання духу і букви так званої угоди "Доброї п'ятниці", за якою були досягнуті мир і стабільність у Північній Ірландії та цілісність ринку на острові Ірландія.

Зараз ви читаєте новину «МЗС Британії: ЄС збирається переглянути умови Brexit». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути